DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No sestdienas Vidzemē un Latgalē noteikti plaši gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi

FOTO: Zane Bitere, LETA.

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” ir apstiprinājusi īslaicīgās gaisa telpas struktūras izmaiņas, militāro mācību “Namejs” laikā daļā Vidzemes un visā Latgalē atļaujot ieviest plašus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus.

Gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi, kas būs spēkā no 23. septembra plkst. 9.00 līdz 1. oktobra plkst. 18.00, nepieciešami, lai austrumu daļā sekmīgi varētu nodrošināt netraucētu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) uzdevumu uzpildi, kas saistīti ar pilotējamās aviācijas un bezpilota gaisa kuģu izmantošanu.

Gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi noteikti arī virs pilsētām, piemēram, Valmieras, Madonas, Rēzeknes un Daugavpils. Informācija par visiem gaisa telpas izmantošanas ierobežojumiem pastāvīgi pieejama VAS “Latvijas gaisa satiksme” mājaslapā ais.lgs.lv.

Ar militārajām mācībām neiesaistītai gaisa satiksmei, tajā skaitā bezpilota gaisa kuģiem, ir aizliegts izmantot gaisa telpu, ja nav saņemts atbilstošs saskaņojums. Lidojumus iespējams saskaņot vismaz vienu darba dienu iepriekš, izmantojot e-pastus mamc@mil.lv un afcp@mil.lv.

CAA atgādina, ka par lidojuma veikšanu ar bezpilota gaisa kuģi gaisa telpas struktūras elementā bez atļaujas vai saskaņojuma vai sertificētu lidlauku tuvumā, neievērojot lidojuma attālumu no lidlauka vai pieļaujamo lidojuma augstumu, kā arī Latvijas Republikas gaisa telpā, neievērojot pieļaujamo lidojuma augstumu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no 150 līdz 1000 euro, bet juridiskajai personai — no 500 līdz 2500 euro.

Visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023” ir NBS organizētās mācības, lai pārbaudītu un pilnveidotu Latvijas nacionālos kolektīvās aizsardzības plānus. Mācības norisināsies no 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā. Mācībās kopā piedalīsies aptuveni 8500 dalībnieku. Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI