DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
5
5

Valsts prezidents ANO ģenerālsekretāram pauž Latvijas spēju nodrošināt Ukrainas graudu eksportu

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

18. septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kopā ar Igaunijas un Lietuvas prezidentiem tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu (António Guterres). Tikšanās notika ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas ietvaros, un tās laikā tika apspriesta Krievijas agresija pret Ukrainu, Melnās jūras graudu iniciatīva un Ukrainas graudu eksports uz globālo dienvidu valstīm.

Valsts prezidents pauda nosodījumu Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās centieniem izmantot pārtiku kā ieroci, lai panāktu sankciju mīkstināšanu. “Kopš izstāšanās no Melnās jūras graudu iniciatīvas Krievija mērķtiecīgi iznīcina Ukrainas ostu infrastruktūru un graudu krājumus. Krievija veicina badu pasaulē, lai panāktu pret to noteikto sankciju mīkstināšanu,” norādīja E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents arī informēja, ka Latvijā joprojām ir liels daudzums minerālmēslojuma, aicinot ANO ģenerālsekretāru un ANO Pasaules pārtikas programmu sekmēt tā izvešanu uz “Globālo dienvidu” valstīm, sevišķi Āfrikas kontinentā. “Latvija ir gatava iesaistīties arī Ukrainas graudu eksportā caur Latvijas ostām,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Vienlaikus Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību turpināt sniegt atbalstu Ukrainai un strādāt, lai nodrošinātu visaptverošu Krievijas un tās pārstāvju atbildību par agresijas un kara noziegumiem.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI