DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

NBS Mācību vadības pavēlniecības sportisti uzvar Latvijas čempionātā lietišķajā šaušanā

Publicitātes foto

25–26.augustā Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas čempionāts lietišķajā šaušanā. Vairāk kā 200 dalībnieki sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos ir divi individuālie vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē, kā arī komandu vērtējums.

Ar lielisku rezultātu - 308,5 punkti, Latvijas rekordu vingrinājumā Snaiperis (30 šāvieni guļus, 300 metru distancē) uzvarēja Edgars Fogels (Charlie Shooting Club). Otrais Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība), bet trešajā vietā Dmitrijs Kļešņins (Anima Libra). Lindai Dombrovskai (Anima Libra) arī ļoti augstvērtīgs rezultāts – 306 punkti un uzvara apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Otrā Evija Rudze (Charlie Shooting Club), bet trešais Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība). Komandu vērtējumā Anima Libra komanda godpilnajā 1.vietā, Latvijas Mednieku savienība 2.vietā, bet trešie Charlie Shooting Club sportisti.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (40 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē 1.vieta Igoram Gribustam (Anima Libra). Otrais Andris Raiskums (LPSC), bet trešajā vietā Andris Binde (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē 1.vieta Artai Vagalei no Daugavpils. 2.vieta Valērijai Gudeņai (LPSC). Ditei Lindbergai (NBS Mācību vadības pavēlniecība) trešā vieta. Komandu vērtējumā uzvarētāji NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, 2.vieta Daugavpils komandai, 3.vieta Valsts robežsardzei.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (27 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) pirmās divas vietas ieņēma Zemessardzes Studentu bataljona pārstāvji Māris Zviedris un Mareks Jansons. Trešais Ģirts Dambis (LPSC). Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Arta Vagale no Daugavpils. LPSC komandas pārstāvēm Juliānai Dzeidzjulei un Valērijai Gudeņai attiecīgi otrā un trešā vieta. Komandu vērtējumā 1.vieta LPSC komandai, 2.vieta Daugavpils sportistiem, bet Zemessardzes Studentu bataljona komanda trešie.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (40 šāvieni 300 metru distancē) pirmā vieta Emīlam Latišam (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Otrais Mareks Jansons (Zemessardzes Studentu bataljons) un trešā vieta NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas sportistam Aleksejam Oņeginam. Sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāja Sintija Blumberga Bredika (Zemessardzes Studentu bataljons), Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) otrajā vietā, Jēkabs Villers (Zemessardzes Studentu bataljons) – trešajā. Komandu vērtējumā uzvarētāji NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, 2.vieta Zemessardzes Studentu bataljona sportistiem, bet 3.vieta Anima Libra komandai.

Šaušanā ar bisi uzvarētājs Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība). Otrais – Agris Zariņš (SIA Walters), bet Vilnis Jaunzems (Latvijas Mednieku savienība) trešajā vietā. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāja Vija Vagale no Daugavpils. Latvijas Mednieku savienības komandas jaunieši Roberts Bērziņš un Nikola Marija Lāma attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Komandu vērtējumā uzvaras lauri Latvijas Mednieku savienības sportistiem. Otrā vietā Daugavpils komandai, bet Zemessardzes 46.bataljona komanda trešie.

Latvijas čempioni komandu kopvērtējumā NBS Mācību vadības pavēlniecība. Daugavpils komandai otrā vietā, komanda Anima Libra – trešie.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI