DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Skates 25. jubilejas cikla noslēguma ceremonijā apbalvos 35 būves

Nominācija: Koka būve Dienas aprūpes centrs un sociālās rehabilitācijas centrs Ādažu ūdensroze, Attekas iela 39, Ādaži

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2022” apbalvošanas sarīkojumā ceturtdien, 17.augustā, kultūras centrā Ulbrokas pērle suminās 35 pērn pabeigtos izcilākos būvobjektus astoņās nominācijās.

Latvijas Būvnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs, skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs pauž: «Esam gandarīti, ka pieteikto objektu radītājas komandas paveikušas patiesi izcilu darbu, izmantojušas inovācijas, rāda atbildīgu attieksmi pret vidi un sabiedrību. Šogad žūrija vēroja augstu būvniecības kvalitāti visos finālā vērtētajos objektos.»

Skates apbalvošanas sarīkojuma sākums 17.augustā paredzēts pulksten 15. Ceremoniju vadīs Normunds Grinbergs un skates galvenā partnera zīmola Ceresit pārstāvis Andis Londenbergs. Balvas laureātiem pasniegs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars, kā arī žūrijas eksperti un nozares autoritātes.

Apbalvošanas sarīkojumu varēs noskatīties interneta tiešraidē, saite: https://www.youtube.com/watch?v=0YrJnQ7KnQU Saite atrodama arī mājaslapā gadabuve.lv.

Mediju pārstāvji, kuri apmeklēs sarīkojumu klātienē, aicināti pieteikties pa e-pastu gadabuve@gmail.com.

Pussimta profesionāļu žūrijas vērtējumam bija pieteikti vairāk nekā 60 objekti no visiem Latvijas reģioniem. 35 finālam izvirzītās būves eksperti apmeklēja klātienē un vērtēja arhitektu, būvnieku un pasūtītāju prezentācijās.

Balvas saņem būves pasūtītājs, ģenerāluzņēmējs, projekta autors un būvuzraugs. Visi saņem arī gadagrāmatas un diplomus. Plāksni ar apliecinājumu par Gada labākās būves titulu saņem pasūtītājs. Galvenais būvuzņēmējs birojā varēs novietot simbolisko arku.

Visi skatei Gada labākā būve Latvijā 2022 pieteiktie objekti apskatāmi skates gadagrāmatā, kas šogad izdota astoto gadu. Vienu eksemplāru bez maksas var saņemt katras skatei pieteiktās būves pārstāvis.

Latvijas Būvnieku asociācijas un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 22 profesionālajām biedrībām un nozares institūcijām rīkotā skate Gada labākā būve Latvijā šogad notiek 25.reizi. 

Fināla būvju fotogrāfijas skatīt šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI