DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VID muitas amatpersonas atklāj transportlīdzekļos paslēptas 489 280 kontrabandas cigaretes

Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, konstatēja vairāk nekā 24 400 paciņas kontrabandas cigarešu. Kopumā 489 280 cigaretes bija paslēptas kravas transportlīdzekļa puspiekabē un vieglās automašīnas konstrukcijā.

Vakar, 2023. gada 3. augustā, analizējot no Baltkrievijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenējumu attēlus, muitas ekspertiem radās aizdomas par nedeklarētu preču slēpšanu kravas automobiļa puspiekabes grīdā.

Silenes muitas kontroles punkta amatpersonas veica automobiļa fizisko kontroli un puspiekabes grīdā zem pārsega izveidotā slēpnī atklāja 23 050 paciņas cigarešu "NZ Gold" un “Minsk capital QS” (461 000 cigaretes) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Arī Pāternieku muitas kontroles punktā vakar, 2023. gada 3. augustā, tika novērsta cigarešu kontrabanda no Baltkrievijas. Veicot vieglās automašīnas skenēšanas rezultātā iegūto attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētas preces atrašanos automašīnas konstrukcijā.

Kontroles pasākumu rezultātā muitas amatpersonas automašīnas bagāžas nodalījumā, griestos un durvīs zem apšuvuma konstatēja 1 414 paciņas nedeklarētu cigarešu “NZ Gold”, “NZ Gold COMPACT” un “NZ Black” (28 280 cigaretes) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI