DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs uzsāk ikmēneša aptaujas, lai uzzinātu iedzīvotāju viedokli jautājumos par psihisko veselību

No šodienas, 2023. gada 1. augusta, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs uzsāk jaunu sabiedrības iesaistīšanas aktivitāti – ikmēneša aptauju par dažādiem jautājumiem, saistītiem ar psihisko veselību, aicinot iedzīvotājus aptauju aizpildīt un dalīties informācijā.

Katra mēneša 1. datumā mēs mājas lapā www.rpnc.lv sadaļā “Sabiedrības aptauja” (kuru ieraudzīsiet, uzreiz atverot mājas lapu) tiks publicēta jauna aptauja. Un reizē ar to  publicēsim arī informāciju un analīzi par iepriekšējā mēneša anketas jautājumiem. Tātad augusta aptaujas rezultātus uzzināsiet 1. septembrī!

PRNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce: “Katru mēnesi viens no jautājumiem, kas nemainīsies ir par to, kā konkrētais cilvēks šobrīd vērtē savu psihisko veselību. Tad, laikam ejot, mēs varēsim salīdzināt sabiedrības vispārējo sajūtu par to, cik laba vai slikta, viņuprāt, ir psihiskā veselība kopumā.”  

 

Pirmā aptauja – augustā plānota par radošo aktivitāšu saistību ar psihiskās veselības saglabāšanu/uzlabošanu. Jautāsim dažādus jautājumus par to, vai iedzīvotāji izmanto radošas aktivitātes, lai mazinātu stresu vai trauksmi, piemēram, spēlē klavieres, tamborē segas, dejo vai risina krustvārdu mīklas. Vai tie, kuri savu psihisko veselību vērtē kā ļoti labu vai izcilu, biežāk vai retāk iesaistās radošās aktivitātēs nekā tie, kuri savu garīgo veselību vērtē kā viduvēju vai sliktu. Noskaidrosim, kuras tad pēc sabiedrības domām ir tās radošās aktivitātes, kuras noder psihiskās veselības uzlabošanai.

Aptaujas saite te: https://ej.uz/RPNCaugustaaptauja . Informāciju par aptauju publicēsim arī mūsu sociālajos tīklos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI