DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts robežsardzes koledžas studējošie piedalījās praktiskajās nodarbībās “Vasaras lauka nometne”

Publicitātes foto

No 2023. gada 26. jūnija līdz 21. jūlijam Valsts robežsardzes koledžas pilna un nepilna laika studējošie kopā ar Valsts robežsardzes koledžas docētājiem piedalījās praktiskajās nodarbībās “Vasaras lauka nometne”, respektīvi, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas īstenotajās nodarbībās Ādažu militārajā bāzē studējošie apguva praktiskās militārās iemaņas, savukārt, Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās un taktiskās apmācības centra mācību poligonā “Janapole” - uzlaboja fizisko sagatavotību, pilnveidoja šaušanas prasmes un lauka kaujas iemaņas.

Praktiskās nodarbības „Vasaras lauka nometne” tika iekļautas Valsts robežsardzes koledžas īsā cikla profesionālās augstākās izglītības studiju programmā “Robežapsardze” ar mērķi sagatavot studējošos taktiski un operatīvi reaģēt kaujas operācijās uz valsts robežas izņēmuma stāvoklī un kara laikā, nodrošināt studiju procesā militāro zināšanu, prasmju un iemaņu apguvi, kas nepieciešamas karavīra pamatpienākumu veikšanai.

Saskaņā ar Nacionālās drošības koncepciju, valsts robežas drošība, valsts drošības iestāžu un tiesību aizsardzības institūciju, kā arī Valsts robežsardzes kapacitāte un spējas reaģēt apdraudējuma gadījumā ir ārkārtīgi svarīgi aspekti, kas attiecas gan uz Latvijas nacionālās drošības ārpolitisko, gan uz iekšpolitisko dimensiju, tāpēc tiek stiprināta Valsts robežsardzes kapacitāte attiecībā uz apmācību procesa un reaģēšanas procedūru savietojamību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI