DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aicinām vecākus rūpīgi izvēlēties vasaras nometni savam bērnam

FOTO: Freepik

Vasarā daudzas ģimenes nodarbina jautājums, kā pieskatīt bērnus garajā brīvlaikā. Viens no risinājumiem ir vasaras nometnes. Nometņu piedāvājums ir ļoti dažāds un katrai gaumei piemērots – dienas nometnes, kā arī nometnes ar nakšņošanas iespējām, sporta nometnes vai dažādu radošo prasmju attīstošas nometnes, taču ļoti būtiski ir pārliecināties, vai izvēlētā nometne būs droša vide bērnam.

Pirms bērns dodas uz izvēlēto nometni, aicinām pievērst uzmanību vai nometnes darbība ir atļauta – tai ir nepieciešamie saskaņojumi, bet nometnes vadītājam ir jābūt apliecībai par Valsts izglītības satura centrā apgūtu 72 stundu mācību programmu. Tieši tāpat aicinām pirms nometnes uzsākšanas rūpīgi iepazīties ar nometnes līgumu un uzdot visus nepieciešamos jautājumus, tostarp arī par to, vai viss nometnes personāls ir atbilstoši apmācīts, vai ir pieejama medicīniskā palīdzība utt.

Svarīgi rūpīgi izvēlēties, uz kādu nometni bērnu laist – dienas vai diennakts, kāds ir bērna vecums un intereses, vai ir kādas īpašas lietas, ko nometnes vadītājam vajadzētu zināt par bērna veselības stāvokli, īpašām prasmēm un vajadzībām.

Katru gadu Latvijā tiek fiksētas arī nometnes, kuru organizētāji nav tās nedz saskaņojuši, nedz arī apguvuši nepieciešamās prasmes bērnu ilgstošai pieskatīšanai, turklāt nometnēs nav arī nepieciešamā personāla – šajā gadījumā jāatceras, ka bērni tiek pakļauti nevajadzīgam riskam.

Tādēļ, aicinām bērnu vecākus, pirms bērnu sūtīt uz nometni izvērtēt vai tā sniegs bērnam drošu vidi, nodrošinās bērna fiziskās un intelektuālās vajadzības, kā arī to vai nometne reģistrēta saskaņā ar normatīvo regulējumu. Par to vai nometne ir reģistrēta, aicinām pārliecināties  interneta vietnē www.nometnes.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI