DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Aicinām darba devējus pieteikties novērtējumam “Dažādībā ir spēks”

Jau sesto gadu pēc kārtas Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina ikvienu darba devēju gan no privāta, gan publiskā sektora pieteikties novērtējumam “Dažādībā ir spēks”. Novērtējuma mērķis ir veicināt toleranci pret dažādību Latvijas uzņēmumos, organizācijās, institūcijās un darba tirgū kopumā. Aktivitātes uzdevums ir veidot  Latvijas iedzīvotājos izpratni, ka dažādība ir resurss – rosināt atvērtību un izcelt labās prakses piemērus, godinot tos darba devējus, kas ar savām vērtībām un ikdienas rīcību demonstrē atvērtību pret sabiedrības dažādību Latvijā.

Novērtējuma “Dažādībā ir spēks” iekļaujošas darba vides kritēriji izstrādāti, ņemot vērā gan situāciju Latvijā, gan citu valstu pieredzi. Tiek vērtēta darba devēju darba vides atvērtība dažādībai, iepriekš veikto pētījumu rezultāti un citi pieejamie dati par iekļaujošu darba vidi un dažādības vadību, inovācijām personāla vadībā un pakalpojumu sniegšanā, vides un darba procesa pielāgotības jautājumiem.

Līdz šim novērtējumā “Dažādībā ir spēks” tika noteikti pieci balvu ieguvēji nominācijās “Mūsu darbinieki”, “Mūsu principi”, “Mūsu darba vide”, “Mūsu tirgus attiecības” un “Mūsu saziņa”, bet šogad novērtējums ir piedzīvojis būtiskas izmaiņas metodoloģijā. Turpmāk ikviens darba devējs, kas būs veicis dažādības novērtējumu, varēs iegūt dažādībai atvērta darba devēja statusu noteiktā kategorijā, sasniedzot vismaz 60% rezultātu. Tas motivēs aizvien vairāk darba devējus veikt savas organizācijas dažādības vadības novērtējumu un saņemt ekspertu atzinumus, kas sniegs darba devējam konkrētus ierosinājumus un “darba plānu” atvērtas darba vides veidošanā. Turklāt jaunā novērtējuma metodoloģija rosina darba devējus pieteikties novērtējumam ik gadu, lai novērtētu  jau paveikto savas organizācijas dažādības vadībā, kā arī nepārtraukti uzlabotu savu sniegumu un atvērtību dažādajam. 

“Svarīgi domāt par visu dalībnieku motivāciju dalībai novērtējumā – gan to, kuri tikai uzsāk ceļu uz iekļaujošas darba vides izveidi, gan tiem, kuri jau var lepoties ar noteiktiem sasniegumiem. Ekspertu pieredze un līdzšinēji īstenotā viedokļu izzināšana rāda, ka motivācija dalībai novērtējumos ir iespēja gūt atzinību, pilnveidoties un saņemt objektīvu novērtējumu savam sniegumam,” skaidro Zaiga Pūce, SIF sekretariāta direktore.

Tiks lemts par īpašiem apbalvojumiem papildu statusa kategorijās, piešķirot tos darba devējiem, kuri ir paveikuši ko ievērojamu vai nozīmīgu attiecīgajā jautājumā, kas var kalpot par paraugu iedvesmai arī citiem.

Darba devējiem arvien būtiskāk kļūst dažādu ārēju (trešās puses) apliecinājumu saņemšana, kas dod iespēju pastāvīgi informēt klientus, sadarbības partnerus un darbiniekus par savu sniegumu dažādos aspektos. Novērtējums “Dažādībā ir spēks” saturiski ir veidots tā, lai radītu darba devējiem interesi un motivāciju veidot savā darba vietā iekļaujošu darba vidi, veicinātu atvērtību dažādības vadībai un dažādības principu iedzīvināšanai, kā arī dotu nepieciešamās zināšanas uzsākt vai turpināt konkrētas aktivitātes situācijas uzlabošanai. 

Ar šo novērtējumu Sabiedrības integrācijas fonds turpinās attīstīt visaptverošu, atpazīstamu un pozitīvu darba devēju kustību, kas par uzdevumu ikdienas darbā izvirza dažādības veicināšanu savās organizācijās, atzīstot, ka dažādība ir resurss un virzītājspēks organizācijas tālākai attīstībai un izcilu rezultātu sasniegšanai ikvienā jomā. 

Pieteikumus novērtējumam jau iespējams veikt digitālā formā vietnē www.dazadiba.lv. Novērtējuma veikšana ir paredzēta līdz šī gada 15.septembrim, un pēc iesniegto datu caurskatīšanas, rezultāti tiks paziņoti gada nogalē īpašā dažādības vadībai veltītā pasākumā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI