DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jauniešiem iespēja pieteikties vasaras piedzīvojumam – festivālam “Projektu nakts 2023”

Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus līdz 2. jūlijam pieteikties radošam, jaudīgam un iedvesmas pilnam bezmaksas festivālam “Projektu nakts 2023”, kas norisināsies no 10. līdz 11. augustam Latvijas jauniešu galvaspilsētā 2023 – Bauskā. Diennakts laikā būs iespēja uzzināt par iespējam iegūt finansējumu savu ideju attīstībai, pilnveidot projektu rakstīšanas prasmes, satikt domubiedrus, kā arī mācīties un iedvesmoties no zinošiem ekspertiem.

Kas plānots festivāla programmā?

Šī gada festivāla “Projektu nakts” programma ietvers interaktīvas darbnīcas un izglītojošas aktivitātes par programmām “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss”, meistarklases un projektu darbnīcas par projekta veidošanas soļiem, neformālo izglītību un laba projekta pamatiem, projektu pieredzes stāstus un citas aktivitātes.

Visa pasākuma laikā dalībnieki tiks atbalstīti programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu pieteikumu sagatavošanā. Lai savu ideju pielāgotu atbilstošākajam projektu veidam, būs iespējams iepazīt Jauniešu apmaiņu, Jaunatnes līdzdalības projektu un Solidaritātes projektu būtību. Tāpat varēs uzzināt arī par iniciatīvu “DiscoverEU”, kas ik gadu pilngadību sasniegušiem eiropiešiem sniedz iespēju bez maksas ceļot pa Eiropu. Aktuālā informācija par festivāla programmu un norisi tiks publicēta jaunatne.gov.lv mājaslapā.

“Projektu nakts” dalībniekiem rudenī būs iespēja turpināt izstrādātās projekta idejas pilnveidē, piedaloties projektu darbnīcās, kuru laikā tiks detalizēti izstrādāts projekta pieteikums, lai jau 2023. gada oktobrī startētu projektu konkursā un saņemtu finansējumu ideju realizācijai.

Kādēļ ir vērts pievienoties festivāla dalībnieku pulkam?

Dalība festivālā “Projektu nakts 2023” sniedz ne vien iespēju 24 stundu laikā pārvērst savas idejas reālā projekta pieteikumā, bet arī:

  • saprast vai idejai var iegūt finansējumu no “Erasmus+” vai “Eiropas Solidaritātes korpusa” programmām;
  • saņemt atbalstu no pieredzējušiem mācību vadītājiem un JSPA darbiniekiem idejas radīšanā un projekta pieteikuma izstrādē;
  • būt vidē, kurā radīšanas procesā uzreiz iespējams saņemt atbildes uz neskaidriem jautājumiem;
  • izaicināt sevi un izmēģināt dažādas pieejas projektu rakstīšanā un īstenošanā;
  • iedvesmoties no citu pieredzes stāstiem;
  • dibināt partnerības saviem projektiem;
  • satikt jaunus draugus un domubiedrus;
  • iegūt pozitīvas emocijas un neaizmirstamu pieredzi.

Turklāt visiem apstiprinātiem dalībniekiem par dalību festivālā nav jāmaksā. Bez augstāk minētajiem ieguvumiem tiks nodrošina arī ēdināšana, festivāla programma un uzturēšanās festivāla teritorijā. Kā jau īstā vasaras festivālā pienākas būs iespēja izmēģināt dzīvi telšu pilsētiņā (dalībniekiem pašiem ir jānodrošina telts līdzņemšanai) un ēdienreizēs baudīt garšīgus augu valsts ēdienus.

Kas aicināti pieteikties festivāla “Projektu nakts 2023” piedzīvojumam?

Pieteikties aicinātas organizāciju (biedrību vai nodibinājumu), iestāžu (skolas, augstskolas, t.sk. skolēnu/studentu pašpārvaldes, jauniešu centri u.tml.) un neformālās jauniešu interešu grupu (domubiedri, interešu grupa, vienaudži) komandas 2-3 cilvēku sastāvā, no kuriem:

  • 1-2 ir jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem;
  • 1 ir organizācijas, iestādes pārstāvis vai neformālās grupas līderis*, kurš pasākuma ietvaros ir atbildīgs par savas komandas dalībniekiem.

Ja komandu veido neformālā jauniešu interešu grupa, visiem jauniešiem ir jābūt pilngadīgiem (sasniegušiem vismaz 18 gadu vecumu) un jāvienojas savā starpā par komandas līderi (par komandu atbildīgo personu).

Priekšroka tiks dota dalībniekiem bez pieredzes vai ar nelielu pieredzi programmas “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu īstenošanā.

Kā reģistrēties festivālam “Projektu nakts 2023”?

Reģistrēties iespējams, līdz 2023. gada 2. jūlijam, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu. Dalībnieki, kuri pēc pieteikšanās tiks apstiprināti festivālam, līdz 18. jūlijam saņems papildu informāciju uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi. Aicinām ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI