DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija sāk psiholoģiskā atbalsta kursu Ukrainas robežsargiem

7. jūnijā Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrā notika svinīgs atklāšanas pasākums psiholoģiskā atbalsta kursa sniegšanai Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonām, kurš paredz 12 dienu ilgu psiholoģiskā atbalsta kursu Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra nodaļā “Dzintari”, Jūrmalā. Plānots, ka atbalstu varētu saņemt 100 amatpersonas līdz šī gada 22. decembrim.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis norādīja, ka ukraiņi cīņā ar Krievijas agresiju nav un nebūs vieni – tāpat kā līdz šim, Latvija turpinās sniegt savu atbalstu. “Skaidri apzinos, ka ukraiņi jau ilgu laiku cīnās ne tikai par savu, bet arī mūsu visu brīvību. Šajā situācijā dot iespēju atgūt spēkus cilvēkiem, kuri cīnās pret Krievijas agresiju, ir mūsu pienākums. Es ticu ukraiņu uzvarai šajā karā,” tā M. Kučinskis.

Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonas tiks uzņemtas un nodrošinātas ar psiholoģiskā atbalsta un fiziskās sagatavotības nodarbībām, kā arī ar ēdināšanu. Tāpat psiholoģiskā atbalsta kursa laikā  amatpersonas piedalīsies pielāgotās psiholoģiskās un sporta aktivitātēs grupās un individuāli.

Viens no priekšnosacījumiem sekmīgai pienākumu izpildei dažādās situācijās ir personu fiziskā un garīgā veselība, tās saglabāšanas un uzturēšanas iespējas, taču, ņemot vērā ārkārtējo situāciju, kara norisi un resursu trūkumu, Ukrainā nav iespējams nodrošināt amatpersonām psiholoģisku atbalstu, lai atjaunotu  emocionālo līdzsvaru un spējas pildīt dienesta pienākumus.

Valsts robežsardzes amatpersonas pagājuša gada decembrī devās uz Ukrainu, lai iepazītos ar aktuālo situāciju Ukrainā Krievijas agresijas kontekstā, iegūtu informāciju par Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta uzdevumiem krīzes situācijā un attīstītu sadarbību Latvijas un Ukrainas robežapsardzības iestāžu spēju stiprināšanai kara apstākļos. Vizītes laikā Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta pārstāvji izteica lūgumu par psiholoģiskās palīdzības atbalsta sniegšanu, jo Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta amatpersonas papildus fiziskām un emocionālām traumām ir arī  emocionāli izsīkušas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI