DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Kinoloģijas dienestu sacensības tiek rīkotas jau 23.reizi

Publicitātes foto

No 2023.gada 30.maija līdz 2.jūnijam Valsts robežsardzes koledžā norisinājās starptautiskās kinologu sacensības, kurās piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas un Moldovas robežapsardzības un tiesībsargājošu iestāžu kinologi ar dienesta suņiem. Šāda mēroga kinoloģijas dienestu sacensības tiek rīkotas jau 23.reizi.

Sacensības notika trīs disciplīnās - cilvēku smaržas meklēšana, narkotisko vielu meklēšana, sprāgstvielu un ieroču meklēšana. Kinologi ar dienesta suņiem gan komandu sastāvā, gan individuāli demonstrēja savas prasmes atrast pēdas, personas un objektus, meklēt narkotiskās vielas, sprāgstvielas un ieročus telpās, transportā un bagāžā, kā arī  demonstrēja savu profesionalitāti suņu paklausības disciplīnā. Vērtējumā tika ņemts vērā uzdevumu izpildes ātrums un precizitāte, kā arī dienesta suņa sadarbība ar kinologu.

Saskaņā ar uzrādītajiem rezultātiem cilvēku smaržas meklēšanas disciplīnā komandu vērtējumā 1.vietu ieguva Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienesta 1.komanda, 2.vietu – Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes 1.komanda un 3.vietu – Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes 1.komanda. Savukārt, individuālajā vērtējumā 1.vietā ierindojas Aleksejs Anaņjevs ar dienesta suni “Cassy” (Valsts robežsardzes Ludzas pārvalde), 2.vietā – Sigitas Sužiedėlis ar dienesta suni “Grikis” (Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienests) un 3.vietā – Ieva Spruženiece ar dienesta suni “Roko” (Valsts policija).

Narkotisko vielu meklēšanas disciplīnā komandu vērtējumā 1.vietu izcīnīja Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes komanda, 2.vietu – Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes komanda un 3.vietu - Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes komanda. Individuālajā vērtējumā 1.vietu ieguva Liene Priede ar dienesta suni “Rudi” (Valsts robežsardzes Rīgas pārvalde), 2.vietu - Mindaugas Ruzas ar dienesta suni “Kapi mažas brolis” (Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienests) un 3.vietu – Austris Liparts ar dienesta suni “Heidy” (Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde).

Sprāgstvielu un ieroču meklēšanas disciplīnā komandu vērtējumā 1.vietu izcīnīja Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienesta 1.komanda, 2.vietu – apvienotā Valsts robežsardzes Rīgas un Viļakas pārvaldes komanda “VRS” un 3.vietu - NBS Militārās policijas 1.komanda. Individuālajā vērtējumā 1.vietā ierindojas Julianna Matvejeva ar dienesta suni “Femke” (Valsts robežsardzes Rīgas pārvalde), 2.vietā - Lukas Bugajev ar dienesta suni “Caika Palangietis” (Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienests) un 3.vietā – Laura Zīlniece ar dienesta suni “Drago” (NBS Militārā policija).

Paklausības disciplīnā pēc IPO-I B daļas elementiem 1.vietu ieguva Sigitas Sužiedėlis ar dienesta suni “Grikis” (Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienests), 2.vietu – Andrei Bulai ar dienesta suni “Conan” (Moldovas Republikas Robežpolicija) un 3.vietu – Dainis Razminovičs (Valsts robežsardzes Viļakas pārvalde). Savukārt, paklausības disciplīnā pēc BH noteikumiem 1.vietu ieguva Lukas Bugajev ar dienesta suni “Caika Palangietis” (Lietuvas Republikas Valsts robežsardzes dienests), 2.vietu – Julianna Matvejeva ar dienesta suni “Femke” (Valsts robežsardzes Rīgas pārvalde) un 3.vietu - Grigorii Susac ar dienesta suni “Amy” (Moldovas Republikas Robežpolicija).

Sacensību mērķis ir kinologu profesionālās meistarības līmeņa paaugstināšana un kinoloģijas jomas attīstība un popularizēšana starptautiskajā līmenī, kā arī praktiskās pieredzes apmaiņa starp robežapsardzības un tiesībsargājošu iestāžu kinologiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI