DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

LAA aicina LAMPĀ piemērīt savas vecumdienu gaidas reālajām prognozēm

Pēdējos desmit gados Latvijas sabiedrības vidējais vecums pieaudzis vairāk nekā par 4 gadiem, pakāpeniski sarūk iedzīvotāju skaits darbspējas vecumā. Kopumā sabiedrība noveco ne tikai Latvijā, un tiek lēsts, ka 2050. gadā jau 35% Eiropas iedzīvotāju būs vecāki par 60 gadiem. Bet kādas mēs, šodienas jaunieši un vidējās paaudzes pārstāvji, iedomājamies savas vecumdienas, un kādas izskatās, ka tās mums būs? Kā par tām domāt, kā gatavoties? Vai vispār var sagatavoties?

Domāt un diskutēt par šiem jautājumiem Latvijas Apdrošinātāju asociācija (LAA) aicina sarunu festivālā LAMPA sestdien, 10. jūnijā plkst. 14:00–15:00 uz skatuves SPULDZE, kur notiks diskusija ar prognozēšanas elementiem “Kādas tu iedomājies savas vecumdienas, un kādas tās reāli būs?” 

Diskusijā piedalīsies LAA prezidents Jānis Abāšins, Latvijas Bankas galvenais pētnieks Oļegs Tkačevs, sociālantropologs Artūrs Pokšāns, studente Elīna Rancāne un sarunas moderators, žurnālists Tālis Eipurs.

Sarunai varēs sekot arī tiešraidē:

LAA prezidents Jānis Abāšins paskaidro sarunas nozīmi: “Mēs runāsim par sabiedrības kopējo un katra cilvēka individuālo novecošanu un atbildību pašam pret sevi – jo sekas ir gan tam, ko mēs darām, gan – un reizēm vēl lielākas – tam, ko nedarām. Kādas ir iespējas vecumdienām gatavoties un nodrošināt labāku dzīves kvalitāti no dažādiem aspektiem – veselība, finanšu situācija, socializēšanās spējas, aprūpe un citi svarīgi dzīves aspekti? Kādi lēmumi mums ir jāpieņem jau jaunībā un brieduma gados, piemēram, par uzkrājumiem vecumdienām, vai esam gatavi šiem lēmumiem, vai tos pieņemam?”

Vairāk par pasākumu https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/2088

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI