DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

ES Transporta, telekomunikācijas un enerģētikas Ministru padomes sanāksmē izskatīs priekšlikumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanai

Lai paustu Latvijas pozīciju par Eiropas Komisijas (EK) sagatavotajiem priekšlikumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai Eiropas Savienībā, par ilgtspējīgu transportu un tā digitālo pārveidi, kā arī par pārrobežu informācijas apmaiņas pilnveidošanu un citiem ar transportu un sakaru nozari saistītiem jautājumiem, Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards piedalīsies Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru padomes sanāksmē (Sanāksmē), kas risināsies 1. un 2. jūnijā Luksemburgā.

“Latvija kopumā atbalsta EK iniciatīvas satiksmes drošības uzlabošanai. Mēs piekrītam, ka izmaiņas būs būtisks solis ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, kā arī pārejai uz digitāliem dokumentiem, tostarp digitālām vadītāju apliecībām. Kopīgie lielākie ieguvumi būs  administratīvā sloga samazināšana un lielākas ērtības autovadītājiem. Latvija ir gandarīta, ka tiek racionalizētas savstarpējās palīdzības procedūras un pilnveidota pārrobežu informācijas apmaiņas sistēma par ceļu satiksmes drošības pārkāpumu izmeklēšanu,” gatavojoties Sanāksmei, valsts nostāju ieskicē K. Gerhards.

Sanāksmē tiks skatīts līdzšinējais progress ar Eiropas Zaļā kursa ieviešanu un topošo regulējumu,  gan attiecībā uz sauszemes transportu, gan jūru un aviāciju.

Plānotas arī diskusijas par telesakaru jautājumiem, tostarp, par gigabitu elektronisko sakaru tīklu izvēršanas izmaksu samazināšanu. Latvija atbalsta priekšlikumu par izmaksu samazināšanu, kā arī  elektronisko sakaru tīklu ieviešanas procedūru vienādošanu un juridisko noteiktību visām dalībvalstīm.

Sanāksmes dienas kārtībā iekļautas sarunas par Savienojamības nozares nākotni un programmas “Digitālās desmitgades ceļš” virzību, kas paredz Eiropas digitālo pārveidi līdz 2030. gadam. Sanāksmē  ministri pārrunās to, kā stiprināt Eiropas ekonomikas ilgtermiņa konkurētspēju un produktivitāti, un informēs par veidiem, kas palīdzēs nodrošināt gigabitu savienojamu ikvienam un 5 G pārklājumu visur. Šajos jautājumos rosinātajā diskusijā Latvija uzsvērs, ka mums ir jāturpina īpaši augstas veiktspējas elektronisko sakaru  infrastruktūras izvēršanu un stiprināšanu. Vienlaikus, atbildot uz pieaugošā datu pārraides apjoma un infrastruktūras drošības izaicinājumiem, sadarbībā ar komersantiem jāplāno pārdomāta investīciju politika gigabitu savienojamības nodrošināšanai ikkatram Eiropas iedzīvotājam

Sanāksmē Latviju delegācijas vadītāja statusā pārstāvēs Satiksmes ministrijas Parlamentārais sekretārs Kaspars Gerhards, vēstnieks, Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāves ES vietnieks Mārtiņš Kreitus, Satiksmes ministrijas ES lietu koordinācijas departamenta direktore Elīna Šimiņa-Neverovska, Latvijas Republikas Pastāvīgās Pārstāvniecības ES nozares atašejs Zita Kanberga, Latvijas Republikas Pastāvīgās Pārstāvniecības ES nozares padomnieks Lauris Kanderis, Latvijas Republikas Pastāvīgās Pārstāvniecības ES nozares padomniece Ieva Riekstiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nozares padomnieks Jānis Glazkovs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI