DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piešķir finansējumu licences iegādei IIHF pasaules čempionāta hokejā organizēšanai

Valdība atbalstījusi 500 tūkstošu eiro piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai, lai Latvijas Hokeja federācija (LHF) segtu licences iegādes izdevumus, kas saistīti ar šā gada IIHF pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu Latvijā.

Jautājumu par atbalsta piešķiršanu (LHF) saistībā ar Pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Latvijā, Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša rosināja Latvijas Nacionālajā sporta padomes sēdē, kurā priekšlikums guva konceptuālu atbalstu.

Līdz šim papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršana biedrībai “Latvijas Hokeja federācija”, lai segtu ar čempionāta organizēšanu un norisi saistītos izdevumus, netika plānota, jo 2022. gada 19. maijā, saskaņojot Pasaules čempionāta organizēšanu Latvijā,  LHF bija lūgusi tikai organizatorisku, bet ne finansiālu atbalstu.

Tomēr, apzinoties notikuma svarīgumu un tā nozīmi Latvijas un pasaules sporta dzīvē, Izglītības un zinātnes ministrijā pieņemts lēmums lemt par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu LHF, lai segtu licences maksas daļu par čempionāta rīkošanas tiesībām.

Šī gada nozīmīgākais hokeja pasākums – 2023. gada IIHF pasaules čempionāts hokejā Latvijā un Somijā noris no 2023.gada 12.maija līdz 28.maijam.

Latvijas Nacionālā sporta padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu ar sportu saistītajos jautājumos.

Rīkojuma projekts “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”” šodien, 2023. gada 16,maijā, apstiprināts valdībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI