DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Uz tikšanos par Ploču ielas pārbūves projektu aicina tuvējo māju iedzīvotājus

Publicitātes foto

Saistībā ar iecerēto grantētās Ploču ielas pārbūvi uz asfaltbetona segumu, Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina tuvējo māju iedzīvotājus piektdien, 19. maijā, plkst. 18.00 uz tikšanos ar izstrādātā būvprojekta autoriem un komunālās pārvaldes un būvvaldes speciālistiem.

Izstrādātās grants ielu pārbūves programmas ietvaros 2024. gadā ir iecerēts uzsākt Ploču ielas grants ielas posma pārbūvi no Grīzupes līdz Sūkņu ielai, izbūvējot asfaltbetona segumu. Ņemot vērā, ka iela būtībā ir dzīvojamā zona un kalpo tikai apkārtējo māju iedzīvotāju kustībai, Ploču ielā paredzēti vienkāršotāki risinājumi ielas pārbūvei. 

Būvprojektā paredzēts izbūvēt asfaltētu brauktuvi piecu metru platumā. Vienā ielas pusē paredzēta guļošā apmale (30 cm) un grants nomale (50 cm), lai saglabātu iespēju uz brauktuves apstāties un stāvēt. Pretējā pusē paredzēta 4 cm izcelta apmale, kas uztvers lietus ūdeņus no visas brauktuves un ar jaunu gūliju palīdzību novadīs tos esošajā lietus ūdens kolektorā.

Ir paredzēts ielā saglabāt jau esošos inženiertīklus. Tiks pārbūvēts jauns ūdensvads un saimnieciskās kanalizācijas kolektors. Projektā nav paredzēta ietves izbūve. Bet, lai ierobežotu satiksmes ātrumu, visā ielas garumā tiks paredzēta 30 km/h ātruma zona un apmēram ik pēc 50 metriem veidoti brauktuves sašaurinājumi – zaļās saliņas ar stādījumiem. Līdz ar to tas veicinātu, ka iela kalpotu kā dzīvojamā zona.

Saistībā ar plānoto ielas pārbūves projektu, kas šobrīd ir izstrādes stadijā, Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina Ploču un Grīzupes ielas krustojumā uz tikšanos, kurā kopīgi pārrunāt plānoto ieceri, uzdot un noskaidrot sev interesējošos jautājumus un rast tiem risinājumu. 

Liepājas valstspilsētas pašvaldība ir izstrādājusi grants ielu pārbūves programmu 2022.–2027. gadam, kas paredz piecu gadu laikā uz cieto segumu pārbūvēt 11,08 km grants seguma ielas. Programmā ir iekļauta pavisam 31 pilsētas iela, fiksēti pārbūvējamo posmu garumi un termiņi, kad tajās plānoti būvdarbi. Jāņem vērā tas, ka norādītie termiņi ir provizoriski un var mainīties, atkarībā no pieejamā finansējuma.

Lai pirms sarunas varētu iepazīties ar projekta tehnisko dokumentāciju, to ir iespējams apskatīt pašvaldības tīmekļvietnē: www.ej.uz/grantsielas

Maijā beigās plānota tikšanās arī ar iedzīvotājiem saistībā par Pīļu, Amatas un Ālandes ielas posmu pārbūvi. Par precīzu tikšanās laiku iedzīvotāji tiks informēti atsevišķi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI