DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: ES ekonomikas izaugsmes pamats nākotnē ir attīstīta ražošana un spēcīgs vienotais tirgus

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 11. maijā, tikās ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieci Margrēti Vestageri (Margrethe Vestager), lai pārrunātu Eiropas Savienības ekonomiskās attīstības jautājumus, kā arī atbalsta turpināšanu Ukrainai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pēc tikšanās pauda, ka atbalsts Ukrainai ir neatņemams ES darba kārtības jautājums, kas pārrunāts arī divpusējās tikšanās laikā ar M. Vestageri. K. Kariņš uzsvēra, ka ES līmenī ir nelokāma apņēmība turpināt atbalsta sniegšanu Ukrainai, kura varonīgi cīnās pret Krievijas agresiju tās izraisītajā karā. “Mēs esam un paliksim vienoti atbalsta sniegšanā Ukrainai,” pēc tikšanās teica Ministru prezidents.

K. Kariņš norādīja, ka pēdējo gadu laikā Latvija un ES ir piedzīvojusi virkni dažādu izaicinājumu, tostarp Covid-19 pandēmiju, enerģētikas krīzi un inflācijas kāpumu, ko izraisījis Krievijas uzsāktais karš pret Ukrainu, kas slāpē ekonomiku pasaulē, arī ES.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, šajā kontekstā ir būtiski, ka Eiropas kopējā ekonomikas un enerģētikas politika tiek pārskatīta ar mērķi padarīt ES ekonomiku mazāk ievainojamu nākotnē. Tai jākļūst neatkarīgākai  no trešo valstu kritisko izejvielu piegādātājiem, dažādojot piegāžu ķēdes un palielinot to drošību, kā arī attīstot ražošanas kapacitāti.

“Šajā procesā mums ir ārkārtīgi svarīgs spēcīgs Eiropas vienotais tirgus – tas ir arī viens no mūsu valsts ekonomikas attīstības stūrakmeņiem. To pārrunājām tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieci Vestageri, proti, ka ir būtiski, pārskatot Eiropas Savienības līdzšinējās ekonomikas un enerģētikas politiku, saglabāt vienlīdzīgas iespējas starp visām dalībvalstīm, novēršot valsts atbalsta sāncensību starp dažāda lieluma ES dalībvalstu ekonomikām,” uzsvēra Ministru prezidents.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI