DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Ministrs M. Sprindžuks ar EK priekšsēdētājas izpildvietnieci M. Vestageri pārrunā aktualitātes digitālajā pārvaldē

Šodien, 10. maijā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks tikās ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieci Margrētu Vestageri, lai pārrunātu digitālās transformācijas politikas veidošanu Latvijā, kā arī izaicinājumus un iespējas, ko mākslīgais intelekts sniedz.  

Tikšanās laikā klātesošie pārrunāja Eiropas Savienības (ES) aktuālākās digitālās politikas aktualitātes, kā arī digitālo prasmju attīstīšanu kontekstā ar Eiropas prasmju gadu, par ko EK  ir pasludinājusi 2023.gadu, tādējādi dodot jaunu impulsu mūžizglītībai, sekmējot iedzīvotāju un uzņēmumu pilnvērtīgu iesaisti digitālajā pārejā un atbalstot inovāciju un konkurētspēju. 

EK priekšsēdētājas izpildvietniece Vestagere un ministrs pārrunāja Eiropas progresu uzticama mākslīgā intelekta tiesiskā ietvara izveidē, kur Latvija atbalsta ES pieeju regulēt mākslīgā intelekta augsta riska lietojumus, vienlaikus nekavējot inovāciju attīstību zemāka riska pielietojumos. Tika pārrunāta arī mazo valodu digitalizācijas nozīme, attīstoties lielajos valodas modeļos balstītiem risinājumiem, kā arī cīņā ar dezinformāciju. Ministrs uzsvēra Latvijas valsts, uzņēmumu un akadēmiskā sektora sasniegumus un ekselenci valodu tehnoloģiju attīstībā. 

Uzmanība tika pievērsta arī cīņai ar dezinformāciju, kas būtiska arī Latvijas un Eiropas informatīvās telpas aizsardzībai un Eiropas jaunieviesto regulējumu lielo tiešsaistes platformu atbildības nostiprināšanā. 

Tāpat klātesošie pārrunāja Latvijas sasniegumus un iespējamos pienesumus arī citās jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI