DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ASV militārā klātbūtne Latvijā ir nozīmīga visa NATO Austrumu flanga drošībai

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

11. maijā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Mičiganas gubernatori Grečenu Vitmeru (Mrs Gretchen Whitmer).

Valsts prezidents sarunā uzsvēra ASV militārās klātbūtnes Latvijā neatsveramo nozīmi ne tikai Baltijas reģiona, bet visa NATO Austrumu flanga drošībai. Vienlaikus Valsts prezidents norādīja, ka būtiski turpināt darbu pie brigādes lieluma NATO vienības izvietošanas Latvijā un sadarbības militārās bāzes būvniecībā.

E. Levits informēja Mičiganas gubernatori par Latvijas nepārtraukto atbalstu Ukrainai jau no pirmās kara dienas un kopumā par reģionālo drošības situāciju. Valsts prezidents arī pastāstīja par darbu pie ad hoc starptautiskā tribunāla ieceres, kas iztiesātu Krievijas agresijas noziegumu Ukrainā.

G. Vitmera pauda gandarījumu par Latvijas skaidro, konsekvento nostāju un sniegto visa veida atbalstu Ukrainai.

Abas puses bija vienisprātis, ka nepieciešams stiprināt militāro atbalstu Ukrainai. Rietumu pasaulei ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt šajā karā, kas ir cīņa ne vien par Ukrainas brīvību, bet visas demokrātiskās pasaules vērtībām, pauda E. Levits un G. Vitmera.

Jāatzīmē, ka šogad aprit 30 gadu kopš oficiālās Mičiganas Nacionālās gvardes un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sadarbības. Abas puses atzinīgi novērtēja draudzīgās attiecības un pauda gatavību tās stiprināt vēl aktīvāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI