DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piešķir papildu finansējumu dalībai skolēnu mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātnes pasākumos

Ar Eiropas Savienības (ES) fondu papildu atbalstu 83 000 eiro apmērā skolēniem šā gada mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konkursos nacionālā un starptautiskā līmenī būs nodrošinātas dalības, transporta, apdrošināšanas un citas izmaksas. To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos, kas šodien, 2023. gada 2.maijā, apstiprināti valdībā.

Plānots, ka ar piešķirto finansējumu tiks nodrošināta skolēnu dalība starptautiskajās matemātikas un fizikas olimpiādēs Japānā, bioloģijas olimpiādē Apvienotajos Arābu Emirātos, ģeogrāfijas olimpiādē Indonēzijā, kā arī zinātniski pētniecisko darbu GENIUS olimpiādē Amerikas Savienotajās Valstīs.

Projekta īstenošanas laikā dažādos pasākumos skolēnu talantu attīstībai kopumā iesaistīti 195 379 skolēni un 7 386 pedagogi. Sešu gadu laikā Latvijas skolēni starptautiskajos pasākumos ir ieguvuši 20 zelta, 72 sudraba, 147 bronzas medaļas un 56 atzinības rakstus par dalību starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konkursos.

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 31. maija noteikumos Nr. 345 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.2. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt atbalstu vispārējās izglītības iestādēm izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” 8.3.2.1. pasākuma “Atbalsts nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošanai izglītojamo talantu attīstībai” īstenošanas noteikumi” pieejami Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI