DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents uzdevis Tieslietu ministrijai izstrādāt jaunu Centrālās vēlēšanu komisijas institucionālās pārvaldības modeli

Lai stiprinātu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) kapacitāti, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šonedēļ ir devis uzdevumu Tieslietu ministrijai (TM) izstrādāt jaunu vēlēšanu institūcijas pārvaldības modeli, kas nodrošinātu funkciju izpildei nepieciešamo administratīvo atbalstu, neiejaucoties vēlēšanu norisē. Ministru prezidents uzsver, ka ar pārvaldības modeļa maiņu jāstiprina CVK kapacitāte kopumā - tiesiska un demokrātiska vēlēšanu procesa norise nedrīkst tikt ietekmēta.

Tieslietu ministrijai sadarbībā ar Valsts kanceleju jaunais CVK pārvaldības modelis un tā ieviešanai nepieciešamais tiesību aktu kopums jāsagatavo un jāiesniedz Ministru kabinetam līdz šī gada 1. oktobrim. Par gaidāmajām izmaiņām CVK pārvaldībā būs jālemj gan valdībai, gan Saeimai.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents ir ticies ar CVK priekšsēdētāju Kristīni Saulīti un tikšanās laikā tika pārrunāti CVK turpmākās darbības plāni, kā arī institucionālās pārvaldības jautājumi un nepieciešamais atbalsts CVK kapacitātes stiprināšanai. Nepieciešamību stiprināt CVK kapacitāti, mainot tās institucionālo pārvaldību, vairākkārt ir apspriedusi Saeimas Valsts un pašvaldību lietu komisija. Aktuālo situāciju par CVK institucionālo pārvaldību Ministru prezidents ir pārrunājis arī ar Valsts prezidentu un valdību veidojošo partiju pārstāvjiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI