DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents uzsver ekonomikas transformācijas lomu Latgales reģiona izaugsmē

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 27. aprīlī, uzrunājot Saeimas deputātus par godu Latgales kongresa dienai, uzsvēra sabiedrības kopīgo izaicinājumu – kā stiprināt valsti un kļūt turīgākiem. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka tas ir iespējams, īstenojot ekonomikas transformāciju, kuras rezultātā, aktīvi strādājot, ekonomiski spēcīgāks un turīgāks kļūs arī Latgales reģions.

Ministru prezidents uzrunā uzsvēra, ka 1917. gada aprīļa Latgales kongresa lēmums par Latgales pievienošanos Vidzemei un Kurzemei, kopā veidojot Latviju, bija nozīmīgs Latvijas valstiskuma tapšanā.

“Šis vēsturiskais lēmums ir devis mums ārkārtīgi lielu spēku un stiprumu – tas definēja, kas ir Latvija. 1917. gada lēmums par vienotu Latviju vēlāk tika īstenots ar mūsu karavīru asins upuriem Latvijas brīvības cīņās, kas sekmīgi noslēdzās 1920. gadā ar Latgales atbrīvošanu,” uzrunā uzsvēra K. Kariņš.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas bagātība ir dažādajās reģionu atšķirībās un mūsu spējā tās saglabāt nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI