DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretāra vietnieks pieņem jaunos Ukrainas un Kolumbijas vēstniekus

2023. gada 20. aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons pieņēma Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Anatoliju Kucevolu (Anatolii Kutsevol) un Kolumbijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Asadu Hosē Hateru Penju (Assad José Jater Peña), kas Latvijā ieradušies akreditācijas vizītēs.

Ukrainas vēstnieks atzinīgi novērtēja abu valstu attiecības. Viņš pateicās Latvijai par atbalstu Ukrainai un atzina, ka kara laikā Latvija bieži tiek minēta kā piemērs, kad jāmeklē atbildes uz sarežģītiem jautājumiem.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Ukrainas integrāciju Eiropas Savienībā un sadarbību ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO). Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība pastiprināt sankcijas un saukt Krieviju pie atbildības par tās agresiju Ukrainā, izveidojot starptautisko tribunālu, kā arī meklējot risinājumus Krievijas iesaldēto aktīvu izmantošanai.

Tiekoties ar Kolumbijas vēstnieku, A. Viļumsons atzinīgi novērtēja Latvijas un Kolumbijas attiecības vairāk nekā 100 gadu garumā. Sarunas partneri apliecināja ieinteresētību aktivizēt politisko dialogu un stiprināt sadarbību vides, mežsaimniecības, lauksaimniecības, zaļās enerģijas, Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, izglītības un tirdzniecības sektoros.

Tāpat tika pārrunāta Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību valstu (Comunidad de Estados Latinoamericanos y Caribeños/ CELAC) sadarbība, jūlijā plānotais ESCELAC samits, kā arī drošības situācija reģionā un aktualitātes Latīņamerikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI