DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijas Banka izsniedz SIA Nectaro ieguldījumu brokeru sabiedrības licenci

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 29. martā pieņēma lēmumu izsniegt SIA  Nectaro licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai.

SIA Nectaro izsniegtajā licencē norādītie atļautie ieguldījumu pakalpojumi ir rīkojumu izpilde klientu vārdā, portfeļa pārvaldība un finanšu instrumentu izvietošana, neuzņemoties saistības izpirkt finanšu instrumentus.

Savukārt licencē norādītais atļautais ieguldījumu blakuspakalpojums ir finanšu instrumentu turēšana.

Pārejas periodā pēc licences saņemšanas SIA Nectaro (iepriekš – DoFinance, SIA) pārvaldītajā platformā tiks pakāpeniski pārtraukta investīciju veikšana cesijas līgumu noslēgšanas veidā un tiks sākta finanšu instrumentu piedāvāšana.

SIA Nectaro informēs klientus par izmaiņām, kas saistītas ar statusa maiņu, un par ieguldītāju darījumiem ar finanšu instrumentiem piemērojamajiem aizsardzības mehānismiem saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma un atbilstošās direktīvas (MiFID II), kā arī komplektētu privāto ieguldījumu un apdrošināšanas ieguldījumu produktu (PRIIPs) regulas un Prospektu regulas prasībām un informēs klientus par ieguldītāju aizsardzības sistēmas darbību atbilstoši Ieguldītāju aizsardzības likuma prasībām.

SIA Nectaro arī informēs klientus par riskiem, kas saistīti ar ieguldījumiem SIA Nectaro izplatītajos produktos.

Par licencēšanas procesu

Lai uzņēmums saņemtu ieguldījumu brokeru sabiedrības licenci, tam jāvēršas Latvijas Bankā ar iesniegumu, norādot, kādus ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus uzņēmums vēlas sniegt, kā arī jāiesniedz Ieguldījumu brokeru sabiedrību likumā noteiktie dokumenti. Detalizēta informācija par darbības atļaujas iegūšanas procesu atrodama Latvijas Bankas tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI