DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī saņemti 42 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30. marta plkst. 6.30 līdz 31. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Pusnaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Reņģes ielā Rīgā deg  šķūnīši. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnīši 35 m2 platībā un jumts 20 m2 platībā. Kopējā degšanas platība – 55 m2. Plkst. 03.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.49 tika saņemts izsaukums uz Cīravas ielu Liepājā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā tika nepareizi ekspluatēta apkures iekārta – pārkurināts apkures katls. Apkures telpā veidojās tvaiki. Ugunsdzēsēji glābēji ar roku rīku palīdzību iztīrīja apkures katlu un pārbaudīja ēku. Plkst. 20.12 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 14.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Satekles ielu Rīgā, kur sagruva neapsaimniekota piecstāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka. Nogruvuma rezultātā iesaistītas un bojātas kopumā 11 automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji trīs no tām atbrīvoja no gruvešiem. Daļa no tām ar autoevakuatoriem aizvestas no notikuma vietas. Cietušajās automašīnās cilvēki neatradās. Pirms VUGD ierašanās no būvlaukuma saviem spēkiem evakuējas 17 cilvēki, savukārt no vienas blakus ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja deviņus cilvēkus. Notikuma vietā konstrukciju pārvietošanai tika piesaistīta smagā tehnika - drupinātājs un smagās automašīnas.

Notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, lai efektīvāk koordinētu konstrukciju pārmeklēšanas darbus. Tajā darbojās VUGD, Latvijas gāzes, pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs. Notikuma vietā strādāja 34 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, glābšanas automobili un autokāpni. Plkst. 01.30 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 11.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Kūku pagastu, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 30 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 11.30.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēka, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas un astoņos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI