DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī saņemti 48 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. marta plkst. 6.30 līdz 30. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 07.58 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Saldus novada Cieceres pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no katras automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku. Pārējie cilvēki no transportlīdzekļiem izkļuva paši saviem spēkiem. Darbs notikuma vietā turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, ārsiena un jumts, garāža, sodrēji divu ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, šķeldas padošanas konveijers, trīs gadījumos sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, ārdurvis, skaidas un divos gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa sešus kūlas ugunsgrēkus, no kuriem trīs izcēlās Zemgalē, divi –  Latgalē, savukārt viens kūlas ugunsgrēks izcēlās Rīgā un pierīgā. Plašākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Jelgavā, kur ugunsdzēsēji glābēji dzēsa kūlas ugunsgrēku 7000 m2 platībā. Aizvadītajā diennaktī kūlas ugunsgrēki iznīcinājuši 14600 m2 zemes platības.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI