DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2023. gada 28. marts uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 28. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 37 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 19 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Silenes, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Indijas, diviem Krievijas, diviem Ukrainas, vienam Ķīnas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Lietuvas, vienam Indijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – septiņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Kazahstānas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI