DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Islande pārrunā starptautiskās un drošības politikas aktualitātes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023. gada 28. martā notika Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša un Islandes Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Martina Eijoulfsona (Martin Eyjólfsson) politiskās konsultācijas, kurās pārrunāja divpusējās sadarbības un starptautiskās politikas aktualitātes.  

A. Pelšs atzinīgi novērtēja Latvijas un Islandes tradicionāli ciešās attiecības, ņemot vērā Islandes vēsturisko lomu Latvijas neatkarības atzīšanā 1991. gadā, kā arī informēja par Latvijas Goda konsulāta atvēršanu Reikjavīkā šā gada maijā. Par Latvijas goda konsulu Islandē iecelts Islandes Augstākās tiesas advokāts Karls Georgs Sīgurbjērnsons (Karl Georg Sigurbjörnsson).

Islande atzinīgi vērtēja abu valstu sadarbību noteikumos balstītās starptautiskās kārtības stiprināšanā.

Valsts sekretārs izteica pateicību Islandei par Eiropas Padomes valstu un valdību vadītāju samita rīkošanu un pauda gandarījumu par iespēju pārņemt no Islandes prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā šī gada 17. maijā.

Konsultāciju laikā valsts sekretāri pārrunāja aktuālos ārpolitikas un drošības politikas jautājumus, tostarp Krievijas agresiju Ukrainā, abu valstu sniegto atbalstu Ukrainai, attiecības ar Ķīnu, situāciju Arktikā. Sarunu partneri uzsvēra pieaugošo sadarbību Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) formātā. Valsts sekretāri bija vienisprātis, ka informācijas un tehnoloģiju jomā ir divpusējās ekonomiskās sadarbības potenciāls.

Konsultācijas noris pirms NB8 valstu sekretāru tikšanās Rīgā, kas notiks 29. martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI