DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

VDD aicina apsūdzēt personu par Krievijas agresijas slavināšanu un attaisnošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 15. martā ir rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret personu, kura publiskās vietās regulāri demonstrēja atbalstu agresorvalstij Krievijai un tās uzsāktajam karam Ukrainā.

Kā ziņots jau iepriekš, kriminālprocesu pret šo personu VDD uzsāka  aizvadītā gada 16. martā, pamatojoties uz Krimināllikuma 74.1 pantā minētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, proti, par Krievijas īstenoto kara noziegumu un noziegumu pret mieru iespējamu slavināšanu un attaisnošanu. Minēto personu 2022. gada 16. martā latviešu leģionāru piemiņas pasākumu laikā pie Brīvības pieminekļa aizturēja Valsts policijas amatpersonas.

Aizdomās turētā persona daudzkārt tika fiksēta publiskās vietās un publiskos pasākumos, nēsājot pleca somu ar simbolu “Z”, kas Krievijas propagandas resursos tiek izmantots kā atbalsta simbols Krievijas uzsāktajai karadarbībai Ukrainā. Tāpat persona pie Krievijas vēstniecības Rīgā pauda atbalstu agresorvalstij laikā, kad tur norisinājās pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā vērsta protesta akcija. Persona regulāri veikusi arī citas provokatīvas darbības, kas vērstas uz Krievijas agresijas slavināšanu un attaisnošanu.

Personas dzīvesvietā veicot kratīšanu, VDD izņēma dažādus pašgatavotus agresorvalsti Krieviju un tās uzsākto karu Ukrainā slavinošus priekšmetus. 

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts drošības dienests (VDD) ir Latvijas pretizlūkošanas un iekšējās drošības dienests, kura darbība ir vērsta uz Latvijas nacionālās drošības iespējamu apdraudējumu identificēšanu un novēršanu. VDD galvenās darbības jomas ir pretizlūkošana, valsts noslēpuma aizsardzība, konstitucionālās iekārtas aizsardzība, ekonomiskās drošības aizsardzība, pretterorisms, valsts augstāko amatpersonu aizsardzība un pirmstiesas izmeklēšana.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI