DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar kundzi godina medicīnas māsas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

27. martā Valsts prezidents Egils Levits un akcijas “Meklējam sirdsmāsu” patronese Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite Rīgas pilī sveica sirsnīgākās, darbīgākās un jaukākās medicīnas māsas, kā arī īpaši godināja medicīnas māsas, kuras bija aktīvi iesaistītas Covid-19 pacientu aprūpē.

“Šī akcija ir pateicība jums par sniegto atbalstu cilvēkiem veselības atgūšanā. Jūs esat demonstrējušas augstu profesionalitāti. Līdzās tam jūs esat bijušas cilvēciski iejūtīgas pret pacientiem. Tas pacientu emocionālajai labsajūtai ir ārkārtīgi svarīgi. Jums patiesi pienākas mūsu visu pateicība un atzinība,” teica Valsts prezidents Egils Levits akcijas “Meklējam sirdsmāsu” noslēguma pasākumā, kas pēc divu gadu pārtraukuma atkal norisinājās klātienē.

“Pēdējie divi gadi no visas sabiedrības prasīja pacietību un izpratni par Covid-19 pandēmijas apstākļos notiekošo. Bet jums, mīļās sirdsmāsas, pandēmija lika strādāt ilgstošā pārslodzē, kopā ar ārstiem profesionāli nodrošināt medicīniskās procedūras un bieži vien cilvēciski un iejūtīgi slimniekam aizstāt mājinieku atbalstu,” medicīnas māsu darba apstākļus pandēmijas laikā iezīmēja A. Levite. “Es jums no sirds novēlu, lai jūs katru dienu pirms darba sākuma, darba laikā un pēc darba, ejot mājās, izjustu prieku un gandarījumu par medicīnas māsas profesijas nozīmi un pienesumu gan atsevišķa pacienta, gan visas sabiedrības veselībai,” novēlēja A. Levites kundze.

Akcijas “Meklējam sirdsmāsu” mērķis ir aicināt pacientus un kolēģus nominēt balvai sirsnīgākās, darbīgākās un jaukākās medicīnas māsas, kas nerimstoši, uzcītīgi un rūpīgi sniedz atbalstu pacientiem gan ārstēšanas, gan aprūpes posmos. Šogad akcija norisinājās Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS). Tā kā akcija netika rīkota Covid-19 pandēmijas laikā, šogad katra slimnīca akcijā izvirzīja arī medicīnas māsas, kuras aktīvi iesaistītas Covid-19 pacientu aprūpē.

Rīgas pilī īpaši godināja medicīnas māsas:

  • Marinu Beļavsku, Sandru Grozu, Liliju Prudnikovu, Sarmīti Komasu, Dinu Skujiņu un Ļenu Paradņu no RAKUS;
  • Anitu Innus, Dzintru Kokoreviču, Keitu Elvitu Kalniņu, Ilzi Mucenieci, Irinu Chtchegolevu un Āriju Puriņu no PKUS;
  • Diānu Grasi, Jūliju Japiņu, Natalju Laizāni, Ingūnu Berķi, Sandri Dreimani, Jeļenu Jurševicu no BKUS.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI