DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Izsludina konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 27. martā, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 25. aprīlim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas:

  • atbilstība likumā noteiktajam1
  • nevainojama reputācija;
  • augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) un jurista vai ekonomista kvalifikācija vai kvalifikācija finanšu vadībā;
  • amatam atbilstoša darba pieredze;
  • vismaz trīs gadus ilga pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā;
  • izpratne par to, kā novērst noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidītas divu svešvalodu zināšanas vismaz B2 līmenī. Vienai no pārvaldītajām valodām jābūt angļu valodai. Jautājumus jāprot risināt ar sistemātisku pieeju un jāspēj uztvert, analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Pretendentiem jābūt ar labām stratēģiskās plānošanas, pārmaiņu vadīšanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm. Konkursā aicināti pieteikties pretendenti, kuri nepiedalās politisko partiju vai to apvienību darbībā.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par FID darbības prioritātēm un attīstību. Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, rezultātu sasniegšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. FID priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma amatā ieceļ Saeima. Ieņemot amatu, nākamais FID priekšnieks saņems mēnešalgu 8400 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem un iespēju pieņemt sabiedrībai būtiskus lēmumus finanšu sektora jomā un sekmēt Latvijas finanšu sektora attīstību.  

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, MK tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā ir ģenerālprokurors Juris Stukāns, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Tāpat pretendentu vērtēšanā ar padomdevēja tiesībām piedalās šādi Finanšu sektora attīstības padomes deleģēti pārstāvji: biedrības “Fintech Latvija asociācija” valdes locekle Tīna Lūse, Latvijas Bankas padomes locekle Kristīne Černaja-Mežmale un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite.

1 Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 50.1 panta sestajā daļā noteiktās prasības

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI