DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aiztur zagli un atgūst daļu no nozagtajām mantām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, vakar uz aizdomu pamata par zādzību Liepājā aizturēja vīrieti, pie kura tika atrasta daļa no nozagtajām mantām. Valsts policijas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Otrdien, 21.martā ap pulksten 09.00 Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Ezerkrasta mikrorajonā, kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī notikusi zādzība. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka, uzlaužot metāla durvis, ir iekļūts dzīvoklī un nozagtas dažādas mantas.

Zaglis paņēmis ne vien dārglietas, makus, parfimēriju, rokas pulksteņus, televizoru, spēļu konsoli, velosipēdu, elektroskrejriteni un elektropreces, bet arī grīdas lampu, brilles, pārtikas preces, jostas un dzīvokļa iemītnieku dokumentus.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu par zādzību, ja tā izdarīja ievērojamā apmērā. Veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona un vakar, 22.martā – aizturēta Liepājā. Vīrietis aizturēšanas brīdī pārvietojās ar automašīnu, kurā atradās daļa no nozagtajām mantām. Otra daļa mantu tika konstatēta kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā. Valsts policija turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā par zādzību un par durvju bojāšanu.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, savukārt par zādzību, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI