DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Neatkarīgi eksperti sniegs izvērtējumu par SIA “Rīgas nami” valdes un padomes locekļu atlases procesu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar publiskajā telpā izskanējušajām šaubām par atsevišķu Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību padomes, valdes un darbinieku atlases procesa caurspīdīgumu un atbilstību normatīvajiem aktiem, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis uzdevis organizēt procesa atkārtotu izvērtējumu, ko veiks neatkarīgi ārējie eksperti.

“Šobrīd neapšaubu pašvaldības kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu nominācijas procesu atbilstību normatīvajiem aktiem un labas pārvaldības principiem. Tomēr mans pienākums ir noņemt jebkādu šaubu ēnu, tādēļ neatkarīgi ārējie eksperti ar starptautisku pieredzi sniegts skaidru atbildi,” norāda Rīgas mērs M. Staķis, uzsverot, ka “Rīgas pašvaldība ir noteikusi godīgu un caurspīdīgu pārvaldību kā savu prioritāti. Rīgas četru kapitālsabiedrību reorganizācija bija nepieciešama un ir notikusi, lai virzītos uz vienotu pašvaldības nekustamo īpašumu apsaimniekošanas sistēmu un caurspīdīgāku un efektīvāku pārvaldīšanas modeli.”

M. Staķis ar rīkojumu uzdevis pašvaldības Centrālās administrācijas Kapitālsabiedrību pārvaldei līdz šī gada 14. aprīlim piesaistīt ārpakalpojuma sniedzēju, kam ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas jāveic neatkarīga pārbaude un jāsniedz atzinums par SIA “Rīgas Centrāltirgus” valdes locekļu un SIA “Rīgas nami” padomes locekļu atlases procesu, kā arī par SIA “Rīgas nami” reorganizācijas procesa ietvaros veikto darbinieku iekšējo atlases konkursu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI