DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Kanāda sniedz nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

15. martā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Kanādas Senāta priekšsēdētāju Džordžu Fēriju (Mr George J. Furey). E. Levits sarunas laikā pateicās Kanādas Senāta priekšsēdētājam par Kanādas nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

Latvijas Valsts prezidents un Kanādas Senāta priekšsēdētājs tikšanās laikā vēlreiz apliecināja abu valstu ciešo apņēmību un sadarbību, lai palielinātu NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu līdz brigādes līmenim. Lai stiprinātu valsts drošību un aizsardzību un nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju paātrinātu attīstību, Latvija ir pieņēmusi lēmumu 2025. gadā palielināt aizsardzības budžetu līdz 2,5 % no IKP, uzsvēra E. Levits.

Tāpat Valsts prezidents īpaši novērtēja profesionālo Kanādas NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijas kaujas grupas vadību kā izcilu piemēru arī citām valstīm, veidojot daudznacionālu NATO militāro vienību sadarbības modeli.

Sarunas laikā Valsts prezidents un Kanādas Senāta priekšsēdētājs atkārtoti apliecināja abu valstu kā NATO dalībvalstu vienotību attieksmē pret Krievijas agresiju Ukrainā. Abas puses atzīmēja nepieciešamību turpināt sniegt politisku un praktisku atbalstu Ukrainai, arī kontekstā ar gaidāmo NATO valstu un valdību vadītāju samitu Viļņā šī gada jūlijā.

Nobeigumā tika pārrunāta Kanādas Senāta likumdošanas prakse par Krievijas iesaldēto līdzekļu novirzīšanu Ukrainai. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību veidot ad hoc starptautisku tribunālu, kas iztiesātu Krieviju par agresijas noziegumu pret Ukrainu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI