DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

“Studenta kurpēs 2023” skolēniem iespēja apmeklēt vairāk nekā 30 lekcijas un nodarbības Latvijas Kultūras akadēmijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. līdz 16.martam, skolēnu brīvlaikā, Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) piedāvā iespēju 10.–12.klašu skolēniem piedalīties pasākumā “Studenta kurpēs”, aicinot apmeklēt vairāk nekā 30 klātienes lekcijas un nodarbības LKA piedāvātajās bakalaura studiju programmās un apakšprogrammās, kurās uzņemšana notiek 2023.gada vasarā.

Akcijā "Studenta kurpēs" skolēniem no visas Latvijas nedēļas garumā būs iespēja paviesoties LKA un kopā ar studentiem piedalīties studiju procesā: lekcijās, semināros un nodarbībās. Tā būs iespēja iepazīt studiju procesu, studiju programmas, LKA studentus un pasniedzējus, kā arī novērtēt savu motivāciju, izvēloties LKA, kā iespējamo studiju vietu nākotnē.

Vietu skaits lekciju apmeklējumam ir ierobežots, tāpēc skolēni tiek aicināti pieteikties savlaicīgi un ne vairāk kā uz 5 lekcijām! Lekcijām pieteikties iespējams elektroniski līdz 10.marta plkst. 12.00, aizpildot elektronisko pieteikšanās formu: https://forms.gle/pShWmKqxaHYKc8a28. Pieteikšanās var tikt slēgta ātrāk, ja būs aizpildītas visas vietas!

Piedaloties “Studenta kurpēs”, jaunieši varēs apmeklēt nodarbības programmas “Mākslas” piecās apakšprogrammās “Kultūras un mākslu studijas”, “Starpkultūru sakari”, “Kultūras socioloģija un menedžments”, “Dramatiskā teātra aktiera māksla” un “Dramatiskā teātra režijas māksla” kā arī programmās “Radošās industrijas”, “Audiovizuālā māksla”.

Skolēniem būs iespēja apmeklēt daudzveidīgas teorētiskas lekcijas un praktiskas nodarbības:

  • Radošās industrijas (Kultūras un radošās nozares, Kultūras un mākslas izpratnes pamatprincipi, Kultūras pasākumu menedžments, Mākslas vēsture un laikmetīgās mākslas tirgus, Ievads studijās un radošajās industrijās).
  • Kultūras un mākslu studijas (Pasaules literatūras vēsture, Mūsdienu kultūras teorijas, Ievads digitālajās un humanitārajās zinātnēs, Kultūras pasākumu menedžments, Estētiskās pieredzes laboratorijas: deja).
  • Kultūras socioloģija un menedžments (Pasaules literatūras vēsture, Vispārīgā socioloģija, Kultūras ekonomikas pamati, Zīmolvedība, Kvalitatīvās pētījumu metodes).
  • Starpkultūru sakari (Vācu valodas teksta interpretācija, Vācu valodas integrētais kurss, Pasaules literatūras vēsture, Starpkultūru komunikācijas stratēģijas, Media Language:The World News Stories by the BBC, Lietišķā vācu valoda).
  • Audiovizuālā māksla (Pasaules kino māksla: vēsture un aktuālās tendences. Jaunā kino fenomens pasaulē, Filmu un skaņu montāžas teorija un prakse, Skatuves un audiovizuālo darbu producēšanas teorija un prakse, Filmu režijas teorija un prakse, Audiovizuālās un skatuves mākslas kritikas seminārs, Operatora mākslas pamati. Praktiskās filmēšanas seminārs).
  • Dramatiskā teātra aktiera māksla un Dramatiskā teātra režijas māksla (Aktiermeistarība, Latvijas teātra vēsture, Klasiskās dejas metodika un prakse, Skatuves kustība, Skatuves runa).

Vairāk par studijām un uzņemšanu LKA: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/vasaras-uznemsana-lka/.

Vairāk par pasākumiem un aktivitātēm LKA studiju interesentiem: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/informativie-pasakumi-studiju-interesentiem/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI