DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā izglābti četri cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. marta plkst. 6.30 līdz 7. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.37 tika saņemts izsaukums uz Ģertrūdes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā starp ceturto un piekto stāvu dzīvoklī dega pārsegums 5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās viens cilvēks evakuējās paša spēkiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD). Plkst. 18.14 degšana tika likvidēta.

Plkst. 10.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Kalvenes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija notikusi sadursme starp divām vieglajām automašīnām. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Vēl trīs cilvēki no automašīnām izkļuva pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji abām automašīnām atvienoja akumulatora klemmes, tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 12.31 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 10.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Imantas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un elektrotehnika 15 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki no kuriem viens tika nodots NMPD darbiniekiem. Spēcīgā sadūmoja dēļ, kas izplatījās uz augšējiem stāviem, ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba četrus cilvēkus. Plkst. 12.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamā māja, dārza māja, šķūņi, starpsiena un jumta pārsegums, kravas automašīna, sodrēji ēkas dūmvadā, aizkari, galdiņš, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un divos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI