DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2023
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 3.marta plkst. 6.30 līdz 6.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 140 izsaukumus – 49 uz ugunsgrēku dzēšanu, 66 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 23.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rīgu, kur dega dārza māja 20 m2 platībā. Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu bojāgājušo, ko nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Plkst. 01.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 19.16 tika saņemts izsaukums uz Balvu novada Vīksnes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega koka garāža 30 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no garāžai blakus esošās mājas pašu spēkiem evakuējās seši cilvēki. Plkst. 21.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu  plkst. 03.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vidus ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 5 m2 platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, bet vēl 22 no ēkas evakuējās paši saviem spēkiem. Plkst. 05.20 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz svētdienu plkst. 03.33 VUGD saņēma izsaukumu, ka Līvānu novada Sutru pagastā deg saimniecības ēka. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu 140 m2 platībā deg šķūnis ar malku un graudiem. Plkst. 06.27 ierobežota liesmu izplatīšanas, bet konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi noslēdzās plkst. 09.25.

Naktī uz sestdienu un svētdienu ugunsdzēsēji glābēji Dobelē 10 reizes devās dzēst degošus atkritumu konteinerus. Naktī uz sestdienu Zaļajā ielā vienā konteinerā un Jāņa Čakstes ielā četros konteineros dega atkritumi. Savukārt, naktī uz svētdienu laika posmā no 23.01 līdz 02.14 degoši atkritumi dzēsti Skolas, Ausmas, Dainu, Jāņa Čakstes, Kr.Barona ielā un Meža prospektā. Par šiem ugunsgrēkiem ugunsdzēsēji glābēji informēja Valsts policiju un pašvaldības policiju.

Piektdien plkst. 17.59 VUGD saņēma informāciju, ka Mazajā nometņu ielā Rīgā kādas ēkas pagrabā izlija litrs kairinošas ķīmiskas vielas, iespējams, šķidrums ar formaldehīdu. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 11 cilvēkus un veica vielas, kurai bija uzbērtas smiltis, savākšanu konteinerā, ko tālāk nodos utilizācijai. Līdzās tam veikta telpu vēdināšana. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 20.54.

Plkst. 12.54 VUGD saņēma izsaukumu uz izglītības iestādi Lielajā ielā Tukumā, kur bija izveidojies neliels sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva labierīcībās deg atkritumu konteiners 0,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 206 cilvēki. Savukārt, pusdivos līdzīgs izsaukums saņemts uz izglītības iestādi Paula Lejiņa ielā Rīgā, kur iestādes trešā stāva labierīcībās dega koka starpsiena un plastmasas papīra turētājs 0,5 m2 platībā un otrā stāva labierīcībās - koka starpsiena un plastmasas papīra turētājs 1 m2 platībā. Degšanu trešajā stāvā darbinieki novērsa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. No ēkas evakuējās 485 cilvēki.

Plkst. 12.40 VUGD saņēma informāciju, ka Jaunajā ielā Jēkabpilī dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas jumts deg pilnā platībā un liesmas strauji turpina izplatīties. Ugunsgrēka rezultātā ēkas pirmais stāvs dega 25 m2, otrais stāvs 25 m2  un mansardstāvs 96 m2  platībā.  Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtina tas, ka pastāvēja ēkas konstrukciju sabrukšanas draudi, kā arī jumta pakojums un siltinājums ar skaidām.  Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.06.

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji piedalījās vairāku traģisku ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbos.

Plkst. 10.48 saņemts izsaukums uz Baložu un Raiņa ielas krustojumu Gulbenē, kur bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. No vieglās automašīnas izcelts cilvēks, kuram ugunsdzēsēji glābēji līdz NMPD ierašanās brīdim veica atdzīvināšanas pasākumu. Tomēr tie bija nesekmīgi un cilvēks bija gājis bojā. Abām automašīnām atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Plkst. 16.12 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dienvidkurzemes novada Durbi, kur uz autoceļa Rīga – Liepāja bija noticis ceļu satiksmes starp smago un vieglo automašīnu. Ugunsdzēsēji glābēji no vieglās automašīnas ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja bojāgājušo. Pēc tam sakārtota ceļa braucamā daļa.

Vēl vairākos izsaukumos pēc ceļu satiksmes negadījumiem ugunsdzēsēji glābēji atvienoja iesaistīto transportlīdzekļu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz 11 izsaukumiem, kuros bija nepieciešama palīdzība nolūzušu koku sazāģēšanā un brauktuves atbrīvošanā. Rīgā un pierīgā tika saņemti astoņi izsaukumi, savukārt Zemgalē, Vidzemē un Kurzemē – pa vienam izsaukumam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI