DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. marta plkst. 6.30 līdz 3. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 06.15 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur deg alumīnija garāža un kalte ar kopējo degšanas platību 300 m2. Notikuma vietā strādā arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Plkst. 07.19 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevies ugunsgrēku lokalizēt, bet šobrīd darbi vēl turpinās.

Plkst. 17.05 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kronvalda bulvāri Rīgā, kur bija redzama nezināmas izcelsmes viela aptuveni 600 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja 45 m garas norobežojošās un 35 m garas absorbējošās bonas. Par notikumi informēts Valsts vides dienests. Plkst. 19.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 13.13 tika saņemts izsaukums uz Rīgu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis, pārsegums uz otro stāvu un kāpņu telpa ar kopējo degšanas platību 50 m2. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās četri cilvēki. Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, ko nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Plkst. 16.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur vienstāvu dzīvojamai mājai dega jumts. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg jumta konstrukcija 60 m2 platībā un mansardā izbūvētās istabas 25 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst. 15.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega neapsaimniekota garāža, neapsaimniekota ēka, kokmateriāli, sodrēji četru ēku dūmvados, vieglā automašīna, divi elektrolīnijas balsti, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un četros gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI