DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Studiju festivāls skolēniem “L’Universs” – LU piedāvātā alternatīva izstādei “Skola”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau šajā nedēļas nogalē – 3. un 4. martā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Torņakalnā skolēnus, skolotājus, vecākus un citus interesentus gaidīs spilgtais un pārsteidzošais LU studiju festivāls skolēniem “L’Universs”. Tajā varēs uzzināt par studiju iespējām LU, iepazīt LU Akadēmisko centru, “pielaikot” dažādas studiju aktivitātes, konsultēties ar studentiem, mācībspēkiem un nozares ekspertiem, atpūsties kopā ar grupu “Citi zēni” un kopumā labi un noderīgi pavadīt laiku.

“L’Universs” ir LU alternatīva ierastajai izstādei “Skola”, kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Kā lielākā Latvijas augstskola ar plašāko studiju programmu piedāvājumu, LU vēlas topošos studentus un viņu atbalstītājus uzrunāt citā, daudz atraktīvākā un plašākā formātā, izmantojot savas modernās infrastruktūras sniegtās iespējas. ”L’Universs” būs visaptverošs, spožs, daudzveidīgs – gluži kā visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu.

Uz festivālu tiek aicināti skolēni, viņu vecāki, skolotāji, kā arī jebkurš interesents, kas vēlas uzzināt vairāk par studiju iespējām lielākajā Latvijas augstskolā. Festivāla norise un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. Īpaša atpūtas zona jeb lounge plānota skolotājiem, kur prom no festivāla kņadas satikties ar kolēģiem, LU ekspertiem un universitātes vadību, uzzināt noderīgus padomus darbam ar jauniešiem vai vienkārši mierīgi baudīt skatu uz pilsētu no paša augstākā Zinātņu mājas stāva.

Festivālā ikviens skolēns varēs iepazīt, kā reāli notiek studijas, kādas zināšanas un prasmes viņš varēs iegūt, ko nākotnē izmantot darbā, kā studijas LU dod iespēju “izkāpt no rāmjiem”, iesaistoties dažādās ārpusstudiju aktivitātēs. Zinātņu mājas galvenā skatuve “Telpa izcilībai” pulcēs dažādu zinātņu nozaru ekspertus no LU mācībspēku un absolventu pulka, kuri sniegs savu redzējumu par nākotnes iespējām topošajiem studentiem, diskutēs par tehnoloģiju un mākslīgā intelekta izmantošanu studiju procesā un atklās dažādu studiju nozaru “apslēptos dārgumus”. Diskusijas un sarunas papildinās LU amatiermākslas kolektīvi, karsējmeitenes, improvizācijas teātris “Spiediens” un, protams, piektdienas noslēgumā – populārā grupa “Citi zēni”.

Dabas mājas skatuvē savukārt divu dienu garumā aicinās – “Iepazīsti LU!”. Universitātes un sadarbības partneru pārstāvji stāstīs gan par uzņemšanas kārtību, gan centralizēto eksāmenu izvēli, stipendiju iespējām, LU studentu pašpārvaldes darbību, sportu un amatiermākslu LU u.c. “Swedbank” eksperts dos padomus finanšu pratībā – kā nebankrotēt pirmajā studiju gadā, savukārt e-paraksta pārstāvji – kā e-paraksts var atvieglot ikdienas dzīvi ikvienam studentam un arī viņu vecākiem.

Abās Akadēmiskā centra ēkās – Dabas mājā un Zinātņu mājā varēs sastapt visu 13 LU fakultāšu un dažādu struktūrvienību pārstāvjus, lai noskaidrotu visas nianses par pieteikšanos studijām, studiju procesu, studenta ikdienas dzīvi u.c. Fakultātes sarūpējušas dažādas aktivitātes, kas ļaus labāk iepazīt nākotnes studijas, kā arī palīdzēs pieņemt lēmumu tiem, kas vēl nav izlēmuši, ko tieši vēlas studēt. Būs sarunas ar ekspertiem, absolventiem, viktorīnas, spēles, izzinošas darbnīcas – katrs atradīs sev piemērotu nodarbi visas dienas garumā. Visu pasākuma programmu jau pašlaik var apskatīt LU portālā https://www.lu.lv/gribustudet/pasakums-luniverss/. Līdz pat pasākuma dienai programma tiks papildināta.

Uz tikšanos festivālā – 3. un 4. martā no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00 LU Akadēmiskā centra Dabas un Zinātņu mājā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 1 un 3, Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI