DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 31 izsaukumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. marta plkst. 6.30 līdz 2. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 05.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saulkrastu novada Saulkrastu pagastu, kur dega malkas šķūnis 30 m2 platībā un elektrības stabs 6 m2 platībā. Siltuma ietekmē bojāti blakus esošās mājas logu stikli un blakus esošā automašīna. Notikuma vietā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 07.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 23.23 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis un koridors 18 m2 platībā. No ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 30 cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 02.53.

Plkst. 19.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Gobas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,02 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 20.16 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 19.04 tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Ķegumu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija avarējusi kravas automašīna no kuras pašu spēkiem bija izkļuvuši divi cilvēki, kuri nodoti NMPD darbiniekiem. Ar roku rīku palīdzību ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji atvēra kravas automašīnas piekabes aizmugurējās durvis, kur atradās govis. Ar vinčas palīdzību 29 govis tika izvilktas no piekabes. Plkst. 03.02 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 17.23 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Valmieras novada Jeru pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 130 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 23.12.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves mantas, sodrēji divu ēku dūmvados, mikroautobuss, traktors, divas vieglās automašīnas, elektrības stabs un divos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI