DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Jaunajā studiju gadā sociālo stipendiju “Studētgods” plāno nodrošināt plašākam studējošo lokam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2023. gada 1. septembra Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sociālo stipendiju “Studētgods” plāno nodrošināt  visos kursos studējošajiem. Šobrīd uz stipendiju var pretendēt tikai 1. un 2. kursa studenti. Pieteikties šai stipendijai var jaunieši no daudzbērnu ģimenēm, bāreņi un bez vecāku apgādības palikušie, kā arī studējošie ar I. un II. grupas invaliditāti.

Izvērtējot līdzšinējo stipendiju saņēmēju skaitu, IZM secinājusi, ka esošā finansējuma ietvaros iespējams nodrošināt tiesības pieteikties un saņemt stipendiju visos kursos studējošajiem. Tāpēc ministrija pēc likumprojekta "Par valsts budžetu 2023. gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam" pieņemšanas virzīs grozījumus Ministru kabineta 2004. gada 24. augusta noteikumos Nr. 740 "Noteikumi par stipendijām", paredzot svītrot  nosacījumu par pakāpenisku stipendijas ieviešanu, sākot ar 1. kursu. Pēc grozījumu pieņemšanas no 2023. gada 1. septembra tiesības pieteikties un saņemt stipendiju būs visos kursos studējošajiem.

Stipendijas piešķiršanai izvirzīti vairāki nosacījumi. Tā, centralizēto eksāmenu rezultātiem matemātikā jābūt ne zemākiem par 30%, bet latviešu valodā ne zemākiem par 40%. Savukārt studiju laikā vidējai svērtajai atzīmei jābūt “6” un augstāk, studentam jābūt sekmīgam un bez akadēmiskiem parādiem. Kritēriji tiek pārskatīti reizi semestrī.

Studējošajiem no daudzbērnu ģimenēm sociālo stipendiju “Studētgods" sāka piešķirt no 2021./2022. studiju gada. 2022. gada rudenī stipendijas saņēmēju lokam pievienojās divas jaunas studējošo grupas - bāreņi un bez vecāku apgādības palikušie jaunieši un personas ar I vai II invaliditātes grupu. Stipendija noteikta 160 eiro apmērā 10 mēnešus gadā.

Plašāka informācija par stipendiju “Studētgods” un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem IZM tīmekļvietnē.

Neskaidrību gadījumā jautājumos par stipendijas „Studētgods” saņemšanu aicinām rakstīt: Studetgods@izm.gov.lv

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI