DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās diennaktīs saņemti 122 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 25. februāra plkst. 6.30 līdz 27. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 122 izsaukumus –28 uz ugunsgrēku dzēšanu, 63 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums.

Šonakt plkst. 03.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogres novada Lielvārdi, kur dega dārza māja 25m2 platībā, garāžas piebūve 12m2 platībā, trīs automašīnas, divas no tām 12m2 platībā, un viena – 1m2 platībā, blakus esošās dārza mājas durvis 0,5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas paša spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pēc dzēšanas darbiem notikuma vieta tika pārbaudīta ar termokameru, ugunsdzēsēji glābēji degšanas pazīmes neatrada un plkst. 05.57 darbu notikuma vietā noslēdza.

Svētdien plkst. 19.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Kundziņsalas 13. līniju Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva garāžā dega sadzīves mantas 40 m2 platībā. Notikumā cieta viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar termokameru pārbaudīja starpstāvu pārsegumu, otro stāvu, kā arī blakus esošo ēku. Degšana netika konstatēta un plkst. 22.18 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Sestdien plkst. 18.21 saņemts izsaukums uz Slimnīcas ielu Bauskā, kur piecstāvu sabiedriskā ēkā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka piektajā stāvā dega elektriskā pirts 0,3 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 19 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un pārbaudīja ar termokameru. Plkst. 19.06 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Piektdien plkst. 19.37 saņemts izsaukums uz Krustpils ielu Rīgā, kur deg saimniecības ēka. Notikuma vietā konstatēts, ka deg saimniecības ēkas pirmais stāvs 120 m2 platībā un bēniņi 100 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 5.46.

Plkst. 18.51 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Zaķumuižu, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas, grīda un siena 5 m2 platībā. Pirms VUDG ierašanās no ēkas evakuējās 22 cilvēki. Plkst. 20.21 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Sestdien plkst. 9.39 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Saldus novada Cieceres pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. No vienas automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. No otras automašīnas cilvēki bija izkļuvuši saviem spēkiem. Plkst. 11.01 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI