DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Inovāciju platforma «Demola» atver pieteikšanos Latvijas studentiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Programmas «Demola Latvia» vēriens paplašinās, 2023. gada pavasara sezonā studenti varēs risināt 11 aktuālus izaicinājumus plašā tēmu lokā – no aprites ekonomikas risinājumiem tekstila industrijai un STEM popularizēšanas bērnu vidē līdz sieviešu īpatsvara palielināšanai inženierijā. Pieteikšanās dalībai programmā atvērta līdz 3. martam, tajā var pieteikties visu Latvijas augstskolu studenti. 

«Demola Latvia» ir starptautiska inovāciju platforma, kas visu Latvijas augstskolu studentiem piedāvā izstrādāt inovatīvus risinājumus gan dažādu uzņēmumu piedāvātajiem izaicinājumiem, gan atvērtiem izaicinājumiem par nākotnes tendencēm.

«Esam pārliecinājušies, ka mūsu jaunais koncepts ar atvērta tipa izaicinājumiem nākotnei svarīgu tēmu risināšanā strādā, tāpēc ar prieku turpinām darbu pie trīs jau iesāktu projektu tālākas attīstības: šajā sezonā turpinās sadarbība ar SIA «Rīgas ūdens», kā arī pie STEM popularizēšanas bērniem. Piedāvājam arī jaunas tēmas, kas ļaus studentiem iedziļināties mākslīgajā intelektā un tā radītajās izmaiņās augstākajā izglītībā, meklēt risinājumus aprites ekonomikā – tekstila un iepakojuma jomās, kā arī iztēloties nākotnes darbavietas un pētīt, kā uzlabot sieviešu īpatsvaru inženierijā. Šajā sezonā uzņemsim 55 studentus un esam gatavi sākt kopīgo darbu!» gaidāmo sezonu ieskicē «Demola Latvia» pārstāve Līva Stūrmane.

Pieteikšanās programmai un izaicinājumu apraksti – https://idejubanka.lv/#/programs/CeDdUS2ynp

Programmai var pieteikties studenti no jebkuras studiju programmas un Latvijas augstskolas. Par dalību projektā studenti var saņemt ikmēneša stipendiju līdz 228 eiro apmērā, ir pieejams atbalsta fonds idejas izstrādei līdz 2500 eiro apmērā. Studentiem tiek sniegts arī mentoru un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas ekspertu atbalsts. 

«Demola Latvia» ir viena no RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas īstenotās vērienīgās programmas «Inovāciju granti jūrniecībā studējošajiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/006 «Inovāciju granti jūrniecības nozarē studējošajiem») aktivitātēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI