DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Radi, vadi un pēti kultūru: izstādē “Skola 2023” skolēniem būs iespēja atklāt karjeras iespējas kultūrā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LKA vizuālis.

No 3. līdz 5. martam izglītības izstādē “Skola 2023” Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicinās jauniešus uzzināt par daudzveidīgajām karjeras iespējām kultūrā un prezentēs studiju programmas, kas ļaus katram atrast savu unikālo ceļu kultūras un radošajā sektorā. LKA ir viena no trijām Latvijas mākslu un kultūras universitātēm, kur tiek piedāvāta starpdisciplināra izglītība topošajiem kultūras un radošo nozaru profesionāļiem.

LKA izstādē “Skola 2023” aicinās paviesoties scenogrāfa Andra Kaļiņina instalācijā #ieraugisevikultūrā, kur studenti jauniešiem stāstīs par prakses iespējām un dalību mentoringa programmā, kas jau studiju laikā ļauj attīstīt sadarbību ar nozares profesionāļiem, dodot iespēju veicināt savu izaugsmi un iepazīt kultūras un radošo industriju nozares specifiku. Studējot LKA, jauniešiem ir iespēja sākt veidot karjeru, – atklājot sevi pētniecībā, jaunradē vai Latvijas kultūras dzīves plānošanā, vadīšanā un īstenošanā.

“Jauno tehnoloģiju un digitālās transformācijas laikmets izvirza arvien jaunas prasības cilvēkiem, kuri savu profesionālo darbību vēlas saistīt ar kultūras, mākslas un radošo sektoru. Tās prasa padziļinātu un kontekstuālu izpratni par kultūras un radošā sektora ekosistēmu kopumā. To izcili spēj nodrošināt tikai speciālists ar kompetenci, pirmkārt, veikt padziļinātu izpēti par sarežģītajiem kultūrvides attīstības procesiem, otrkārt, īstenot gudru un stratēģisku kultūras norišu menedžmentu, treškārt, pieņemt uz attīstību vērstus lēmumus arī krīžu un resursu trūkuma apstākļos,” aktuālākās tendences attiecība uz kultūras un radošā sektora darba tirgu iezīmē LKA prorektore zinātniskajā darbā Anda Laķe.

Sestdien, 4. martā, plkst. 15.00 LKA aicinās interesentus uz izstādes “Skola 2023” atvērto skatuvi, kur gan klātienē, gan Facebook tiešraidē izstādes lapā būs iespēja iegūt pārskatu par studiju iespējām LKA 2023. gadā un uzzināt, ko nozīmē radīt, vadīt un pētīt kultūru.

2023. gadā jaunieši LKA piedāvā uzsākt studijas septiņās bakalaura studiju programmās. Programmas “Mākslas” apakšprogrammās “Starpkultūru sakari” (specializācijas Latvija – anglofonās valstis, Latvija – Vācija), “Kultūras socioloģija un menedžments”, “Kultūras un mākslu studijas”, “Dramatiskā teātra aktiera māksla”, “Dramatiskā teātra režijas māksla”, kā arī programmas “Audiovizuālā māksla” piecās specializācijas: Filmu režija, Operatora māksla, Filmu montāža un skaņa, Audiovizuālās un skatuves mākslas producēšana un Audiovizuālās un skatuves mākslas teorija. Tāpat studējošie tiks uzņemti LKA un Rīgas Tehniskās universitātes kopīgajā programmā “Radošās industrijas”, kuras mērķis ir sagatavot radošo industriju uzņēmējus. “Radošo industriju programma piedāvā iespēju studēt vienlaikus divās augstskolās, gūt starpdisciplināru izglītību, kas ļauj apvienot gan radošās, gan eksaktās spējas, gan interesi par mākslu un kultūru un uzņēmējdarbību,” bakalaura programmas piedāvātās iespējas raksturo programmas direktore LKA Agnese Hermane.

2023. gada vasarā LKA uzņems studējošos maģistra programmā “Radošās industrijas un izaugsmes menedžments” (kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti, studijas angļu valodā), kā arī programmā “Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija” un “Kultūras menedžments”. Uzņemšana notiks arī akadēmiskajā un profesionālajā doktorantūrā.

Plašāka informācija par studiju iespējām LKA 2023. gadā: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/vasaras-uznemsana-lka/.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI