DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Bīstamajās ēkās Kr. Valdemāra ielā pēc mantām ielaidīs iedzīvotājus; sabiedriskais transports kursēs pa slēgto ielas posmu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No otrdienas, 21. februāra, tiks atsākta sabiedriskā transporta kustība pa Kr. Valdemāra ielu posmā starp Alojas un Šarlotes ielām, kur satiksme tika slēgta, konstatējot ēku bīstamību 117. un 119. namos. Satiksmi organizēs pēc maiņvirziena principa. Savukārt namu iedzīvotājiem būs iespēja paņemt savas personīgās mantas jau tuvākajā laikā pēc pašvaldības policijas sastādīta grafika. Par kārtību iedzīvotāji tiks informēti sapulcē, kas notiks šovakar.

Autovadītājiem posms starp Alojas un Šarlotes ielām, Kr. Valdemāra joprojām ir slēgts.

Kā ziņots, autovadītājiem ieteicams izvairīties no braukšanas pa Kr. Valdemāra ielu un virzienā uz centru no Sarkandaugavas izvēlēties Ganību dambi vai G. Zemgala gatvi, vai, ja brauc pa Duntes ielu, tad tālāk Skanstes ielu un Zirņu ielu. Virzienā no centra ieteicams izvēlēties tādas ielas kā Ganību dambis, G. Zemgala gatve, Bruņinieku iela, Skanstes iela un Zirņu iela. Tuvāko dienu laikā tiks izvietoti plakāti ar apbraukšanas shēmām, informācija par satiksmes ierobežojumiem atrodama arī Waze. Ņemot vērā iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti izmantot sabiedrisko transportu.

Pašvaldībā pieņemts lēmums par saviem līdzekļiem nodrošināt ēku tehniskā apsekojuma atzinuma sagatavošanu par to, kādas darbības jāveic, lai novērstu bīstamību. Ņemot vērā konstatētos apstākļus, ēku tālāka ekspluatācija pagaidām aizliegta, ēkās atslēgtas komunikācijas. 

Ja ēka nav izmantojama, dzīvokļu īpašniekiem Rīgas pašvaldība piedāvā saņemt gan sociālo palīdzību, gan iespēju apmesties pagaidu miteklī.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI