DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS RĪGAS SILTUMS vienojas par atklātību, publiskojot siltuma tirdzniecības cenu, un veicināt iespējas mazināt tarifus Rīgā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Šodien, 20.februārī,  AS RĪGAS SILTUMS un neatkarīgie siltumenerģijas ražotāji - AS “Latvenergo”, SIA “Rīgas BioEnerģija”, SIA “Gren Rīga”, SIA “Rīgas enerģija”, SIA “Eco Energy Riga”, SIA “Juglas Jauda” tiekoties vienojās par siltumenerģijas tirgus pilnveides nepieciešamību, veicinot elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanas procesos pārpalikuma siltuma efektīvu izmantošanu. 

AS RĪGAS SILTUMS valdes loceklis Mārcis Kauliņš: “Iecerēts, tirgus dalībniekiem efektīvi sadarbojoties, jauno pārpalikuma enerģijas tirdzniecības modeli pilotprojekta veidā ieviest jau šajā vasarā. Esam pārliecināti, ka tas palīdzēs stabilizēt tirgu un mazinās siltumenerģijas cenas.”

Otrs būtisks solis, lai ievērotu labas pārvaldības un caurspīdīguma principus, kā arī mazinātu iespējas maldinoši interpretēt datus, no nākamās nedēļas AS RĪGAS SILTUMS turpmāk savā tīmekļvietnē www.rs.lv publiskos vispārēju siltumenerģijas iepirkumu procedūras rezultātu apkopojumu.

Plānots norādīt konkrētās tirdzniecības nedēļas izsoles vidējo cenu par 1 MWh, aprēķinot to no TEC 1 un TEC 2 siltumapgādes zonām kopā izvēlētajām izsoles piedāvājumu cenām.

“Jāatzīmē gan, ka bijām gatavi sniegt vēl detalizētāku informāciju, tomēr ne visi tirgus dalībnieki ir gatavi šādai atvērtībai. Taču arī šīs informācijas publiskošana ir solis pārpratumu un maldinošu interpretāciju mazināšanas un tirgus procedūru caurspīdīguma veicināšanas virzienā,” norāda Mārcis Kauliņš .

AS RĪGAS SILTUMS saražo tikai 30% Rīgai nepieciešamās siltumenerģijas (52% atjaunojamie energoresursi; 48% dabasgāze), lielāko daļu siltumenerģijas - 70% iepērk no neatkarīgajiem siltumenerģijas ražotājiem iknedēļas iepirkumu procedūrās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI