DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministre tiksies ar Ukrainas parlamenta vicespīkeri

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 20. februārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece tiksies ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Olenu Kondratjuku (Olena Kondratiuk), lai apspriestu pašreizējo situāciju Ukrainā un Latvijas turpmākās iespējas sniegt Ukrainai atbalstu.  

Latvija nelokāmi iestājas un turpinās iestāties par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti tās starptautiski atzītajās robežās. Tāpat Latvija ir apliecinājusi, ka turpinās Ukrainai sniegt atbalstu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

Jau ziņots, ka Latvija Ukrainai gatavo jaunu militārās palīdzības kravu un tuvākajā laikā piegādās Ukrainai desmitiem “Stinger” pretgaisa aizsardzības sistēmas, divus Mi-17 helikopterus, desmitiem ložmetējus un to munīciju, desmitiem bezpilota lidaparātus, kā arī rezerves daļas haubicēm. Pēc tās nosūtīšanas Latvijas palīdzība Ukrainai būs sasniegusi 370 miljonus eiro jeb 1% no IKP. Tāpat Latvija šogad plāno apmācīt 2000 dažāda līmeņa Ukrainas bruņoto spēku karavīrus, kas būs divas reizes vairāk nekā pērn.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI