DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājs Uzbekistānas vēstniekam: esam ieinteresēti stiprināt parlamentāro sadarbību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Esam ieinteresēti turpināt aktīvu politisko dialogu un stiprināt parlamentāro sadarbību,” otrdien, 7.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, parlamentā tiekoties ar Uzbekistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kadambaju Sultanovu (Kadambay Sultanov).

Latvijai un Uzbekistānai ir kopīga vēsturiskā pieredze, un laika gaitā esam attīstījuši sadarbību dažādās jomās, sacīja Saeimas priekšsēdētājs, uzsverot - Uzbekistāna ir Latvijas lielākais ekonomiskās sadarbības partneris Centrālāzijā.

Vēstnieks izcēla tirdzniecības sakarus un transporta infrastruktūras attīstības projektus reģionā kā būtisku nosacījumu savienojamībai un piegāžu ceļu dažādošanai. Uzbekistāna ir ieinteresēta stabilās attiecībās ar Eiropas Savienību, pauda vēstnieks.

Vēstnieks minēja ekonomisko sadarbību, digitalizāciju, zaļās tehnoloģijas, transporta loģistiku un izglītības jomu kā prioritātes divpusējās attiecībās.

“Krievija grauj visus demokrātijas principus, nerespektē nekādas vienošanās vai starptautiskās saistības,” spriežot par Krievijas īstenoto karu Ukrainā, sacīja E.Smiltēns. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra nepieciešamību atjaunot taisnīgumu un starptautiski iedibināto kārtību, kā arī saukt vainīgos pie atbildības.

E.Smiltēns aicināja Uzbekistānu atbalstīt iniciatīvas starptautiskās organizācijās, tostarp ANO, lai pārtrauktu Krievijas uzsākto karu un izmeklētu noziegumus, ko tā veikusi Ukrainā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI