DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotājus aicina izteikt viedokļus par diviem saistošo noteikumu projektiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Alūksnes novada pašvaldība sabiedrībai viedokļu izteikšanai nodevusi divus saistošo noteikumu projektus, kas publicēti pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Saistošo noteikumu projektu apspriešana.

 Saskaņā ar jauno Pašvaldību likumu, kas ir spēkā no šī gada 1. janvāra, pašvaldības saistošo noteikumu projektus un to paskaidrojuma rakstus publicē savās tīmekļvietnēs sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot šim procesam ne mazāk kā divas nedēļas.

Alūksnes novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus izteikt viedokļus par saistošo noteikumu “Par pašvaldības stipendiju piešķiršanu speciālistu piesaistei Alūksnes novadā” un “Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu sliekšņa noteikšanu Alūksnes novadā” projektiem. Termiņš viedokļu izteikšanai noteikts no 6. līdz 19. februārim.

Iepriekš minētajā tīmekļvietnes www.aluksne.lv sadaļā pieejamas veidlapas viedokļu paušanai. Viedokli par saistošo noteikumu projektiem var paust kādā no minētajiem veidiem:

  • elektroniski iesniedzot iesniegumu pašvaldības e-adresē,
  • elektroniski parakstītu iesniegumu nosūtot uz e-pasta adresi priekslikumi@aluksne.lv, vai arī
  • pašrocīgi parakstītu iesniegumu nogādājot personīgi pašvaldībai vai aizpildot veidlapu pašvaldības klientu apkalpošanas centros Alūksnes novada pašvaldības administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, vai pagastu bibliotēkās to darba laikā.

Par saistošo noteikumu projektiem saņemtos viedokļus pašvaldība apkopos un atspoguļos tos attiecīgo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā, virzot tālāk izskatīšanai pašvaldības domes komitejās un domes sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI