DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās diennaktīs ugunsgrēkos gāja bojā viens un cieta vēl divi cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 3. februāra plkst. 6.30 līdz 6. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 108 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Piektdien plkst. 16.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Uzvaras ielu Līvānos, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega istaba un koridors 20 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki.  Pusastoņos vakarā  ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz vienstāvu dzīvojamo māju Daugavpilī, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 80 m2 platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, savukārt ugunsdzēsēji glābēji dzēšanas darbu laikā mājā atrada bojāgājušo. Plkst. 19.34 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Sestdien plkst. 05.33 saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divpadsmit stāvu mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas izglāba 10 cilvēkus, no kuriem viens bija cietis. Līdztekus no ēkas evakuēti vēl 22 cilvēki. Plkst. 7.05 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Svētdien plkst. 05.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Matīsa Gūtmaņa ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas pagrabs. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki. Plkst. 07.54 ugunsgrēks lokalizēts - ēkas pagrabstāvā dega apkures iekārta un riepas 25 m2 platībā, ēkas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas 20 m2 platībā un starpstāvu pārsegums 4 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 10.38. 

Svētdien plkst. 21.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Puškina ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega matracis 3 m2 platībā. Lai gan liesmas bija nodzēstas jau pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, spēcīgā sadūmojuma dēļ ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa evakuēja astoņus cilvēkus, kā arī izglāba kaķi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 21.11.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastā no ūdenstilpes izcēla cilvēku, kurš bija ielūzis ledū. NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Svētdien plkst. 16.20 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Mārupes novada Salas pagastu, kur Lielupē bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnes izcēla divus bojāgājušos, kurus nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Gulbenes novada Jaungulbenes pagastā, kur grāvja ledū bija ielūzuši divi zirgi. Ar motorzāģi grāvī tika izzāģēts ledus un atbrīvots ceļš, lai dzīvniekus aiz virves varētu izvilkt krastā.

VUGD atgādina - uz ledus atrasties ir ļoti bīstami! Vizuāli novērtēts ledus biezums var maldināt, jo biežās laika apstākļu maiņas, mijoties salam ar atkusni, ledus izturību mazina. Savukārt, laivojot jāievēro piesardzība, lai laiva neapgāztos. Iespējas izglābties paaugstina glābšanas vestes lietošana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI